Elkészült Magyarország csóktérképe

2018 már 21
Megosztás
csók

A legszenvedélyesebben Heves megyében, míg a legérzelmesebben Vas megyében csókolnak – ez derült ki az országos Nagy Csóktesztből. Csaknem  minden második esetben már az első randin összeforrnak az ajkak. 

Közel 12 ezer fő részvételével elkészült Magyarország csóktérképe: a legszenvedélyesebben nevéhez hűen Heves megyében csókolnak, míg Vas megyében él a legtöbb romantikus szerető. A Life.hu által a Telviran® krém támogatásával készített felmérésből az is kiderült, hogy négyből hárman a vasiakhoz hasonlóan az érzelmes csókra esküsznek, minden ötödik megkérdezett intenzíven, szenvedélyesen csókol, és mindössze alig 4 százalék racionális típus, akinél a csóknak megvan a maga helye és ideje. A legtöbben közülük Bács-Kiskun megyeiek, míg Nógrád és Somogy megyében alig akad olyan, akinek csókból is megárt a sok.

Ma már 14 év alatt elveszik a „csókszüzesség”

Kortól és nemtől függetlenül mindenki egyetért, hogy a csók fontos a párkapcsolatban. A megcsalás terén már jobban megoszlanak a vélemények: ötből négyen gondolják úgy, hogy már egy „eltévedt” csók is megcsalásnak számít. Leginkább a nők és a 19-25 évesek veszik ezt szigorúan, ugyanakkor a férfiak egyharmada, a 65 év felettieknek pedig közel fele könnyedén szemet hunyna egy félrecsúszott csók felett.

A többség egyébként 14-15 éves korában vesztette el „csókszüzességét”, a mostani 18 év alattiak viszont még ennél is korábban, 13 éves korukban élik át az első romantikus csókélményüket.

Nemcsak a legelső, de a többi első csókkal sem szeretünk várni: a megkérdezettek több mint 40 százaléka már az első randin szeret biztosra menni. Ez nem meglepő, hiszen az Oxfordi Egyetem egy korábbi kutatása szerint a csók kapcsolatban áll a leendő társ potenciális képességeinek feltérképezésével. Ugyanez a korosztály egyébként az, aki egy kis kalandba is könnyebben beleveti magát: 37 százalékuk keveredett már csókcsatába olyannal, akinek a nevét sem tudta. Hozzájuk hasonlóan ötből két férfi sem várja meg a bemutatkozást a csókolózással.

50 felett lángra lobbanunk

A Nagy Csókteszt arra is rámutatott, hogy egyáltalán nem törvényszerű, hogy idővel kihunyjon a láng a kapcsolatokban. Az 50 felettiek körében jelentősen nő a szenvedélyes csókra vágyók aránya, a legtöbb heves szerető pedig a nyugdíjasok körében akad, ami azzal is összefügghet, hogy a munka mókuskerekéből kiszállva több idejük jut egymásra és szerelmi életükre a pároknak. Az a sztereotípia sem állja meg a helyét, hogy a fiatalok nem bírnak a vérükkel, a Nagy Csókteszt tanúsága szerint ugyanis ötből négy tizenéves a romantikus csókolózásban hisz.

Nem ritkán hallani, hogy akinek munka közben megalszik a tej a szájában, az az ágyban sem lehet valami nagy virgonc. A Telviran® támogatásával készített Nagy Csókteszt szerint a napi szinten emberekkel foglalkozó ügyfélszolgálatosok és HR-esek között találjuk a legtöbb romantikus szeretőt, közéjük furakodnak be a dobogó második fokára a pénzügyesek. Aki viszont szenvedélyes partnerre vágyik, annak az építő- vagy a szépségiparban érdemes keresgélnie, a legtöbb racionális csókolózót pedig a médiások között találjuk.

Néhány érdekesség a csókról

Az emberek 2/3-a reflexből jobbra dönti a fejét, ha csókra készül.

Egy percnyi csók 26 kalóriát éget el. Vagyis ha megiszol egy nagy adag tejeskávét, ami kb. 280 kalória,  10.8 percnyi csókkal le is dolgozhatod azt.

Bizonyított tény, hogy némely nő képes kizárólag csókolózással eljutni a csúcsra.

Egy szenvedélyes csók közben összesen 34 arcizmot mozgatunk. (A szájra puszihoz csak szánalmas két darabra van szükség.)

A világ leghosszabb csókjának rekordját  Thaiföldön állították fel – 50 óra, 25 perc és 1 másodpercig tartott!

Egy átlagember élete során összeadva kb. két hetet tölt csókolózással.

Azok a pasik, akik reggel csókkal búcsúznak el a barátnőjüktől/feleségüktől, tovább élnek, mint azok, akik nem.

Az ajkakban rengeteg idegvégződés található – körülbelül százszor annyi, mint az ujjainkban. Így nem is csoda, hogy ennyire feltüzel minket egy-egy csók.

Egy hosszú, szenvedélyes csóktól a pasik 40%-a azonnal begerjed és készen áll a szexre.

A pasik a nyelves csókkal libidó növelő tesztoszteront juttatnak a nőkbe – nem csak a saját szenvedélyük kielégítése érdekében esnek neki a csajoknak, hanem azt akarják, hogy ők is teljesen begerjedjenek.

Szex tekintetében a pasiknál nem annyira fontos az, hogy egy csaj jól csókoljon – a nőkkel ellentétben, akik csak nagyon ritka esetben hajlandóak lefeküdni olyasvalakivel, aki szerintük nem jól csókol.

Az orgazmus könnyebb elérésében is rengeteget segít a csók, ugyanis egy szenvedélyesebb darab megemeli a vérnyomásodat és felgyorsítja a szívverésedet – így olyan izgalmi állapotba kerülsz, amiben a Nagy Ő könnyebben rád talál.

A középkorban a hivatalos iratokat az emberek egy X-szel írták alá, majd nyomtak egy csókot a papírra – innen ered az üzentek végére írt xx, ami a csókot szimbolizálja.

A csókolózás csak az emberre jellemző viselkedésforma, ám eredetét mind a mai napig nem sikerült tisztázni. A legelfogadottabb magyarázat az, hogy az anya által előre megrágott étel átadásából, azaz az etetésből alakult ki. A csimpánzok is összeérintik nyitott szájukat, ám nyelvet nem használnak az érintkezés során, így ez nem tekinthető csóknak.

1896-ban, May Irwin és John Rice bemutatta az első filmes csókot, melyet a korabeli újságok ,,abszolút undorítónak” neveztek, pedig mindössze 30 másodpercig tartott. A legtöbb csókot tartalmazó film az 1926-os Don Juan, melyben John Barrymore és Mary Astor 127 csókot vált. A leghosszabb filmes csók pedig Andy Warhol 1963-as Csók című filmjében látható.

Napi háromszor 5 perc csókolózás véd a fogszuvasodás ellen.

Egy kínai nő ideiglenesen megsüketült csókolózás közben, mert partnere kiszívta a levegőt a szájából, s a keletkező nyomáskülönbség miatt beszakadt a hölgy dobhártyája

A csók jótékony hatásai

Erősíti a pár közti köteléket, mert a szervezetben oxitocin termelődik.

Fokozza a szexuális vágyat, ezért előjátéknak kiváló.

Erősíti az immunrendszert, mert számos baci költözik szájból szájba.

Őrzi a lángot a házasságban.

Boldogsághormon, vagyis endorfin termelődik közben.

Csökkenti a szervezet kortizolszintjét, ezáltal csökkenti a stresszt.

Megelőzi az arcbőr megereszkedését.

Segít leadni a pluszkilókat: egy perc csók 26 kalóriát éget el.

Fájdalomcsillapító hatása van, mert közben endorfin és adrenalin termelődik.

Egy csók sok mindent elárul, így segít a párválasztásban.

 

 

 

Legolvasottabb: 
Hírös city slider ajánló: 
Nem