Elkezdődött az ÁRPÁDVÁROSI ÓVODA infrastrukturális fejlesztése

2017 jún 19
Megosztás
kecskeméti árpádvárosi óvoda

Elkezdődött a kecskeméti Árpádvárosi óvoda infrastrukturális fejlesztése. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A felújítás az intézmény épületét érinti, továbbá megépül egy tornaterem, valamint az udvar és játszóudvar rekonstrukciója is megtörténik, 230 millió 073 ezer 200 millió forintos európai uniós támogatás segítségével. 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.2.1-15-KE1-2016-00004 konstrukció keretében az „Árpádvárosi óvoda infrastrukturális fejlesztésére” benyújtott pályázaton 230.073.200 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke 100%, a támogató alap az Európai Regionális Fejlesztési Alap. 

A TOP-6.2.1-15-KE1-2016-00004 azonosító számú, „Árpádvárosi óvoda infrastrukturális fejlesztése” című projekt keretében megvalósuló beruházás eredményeként a Kecskemét, Tóth László sétány 1. szám alatt lévő óvodában tornaterem épül, melyben a mindennapos testnevelés foglalkozások mellett a sajátos nevelési igényű gyerekek mozgásfejlesztése is lehetővé válik. 

A tornateremhez szükséges kiszolgáló helyiségeket - mosdót, szertárt - is kialakítják, a mozgáshoz szükséges tornaeszközök beszerzésével pedig a gyermekek óvodai ellátásában jelentős minőségi javulás várható. 

A meglévő épület 6 csoportszobája változatlanul megmarad, de az óvoda egyéb kiszolgáló helyiségeinek kismértékű átalakításával lehetségessé válik a térkapcsolatok optimálisabb kialakítását, a funkciók racionálisabb elhelyezését biztosítani. 

A fejlesztés során a meglévő óvodavezetői irodát, óvodatitkári irodát, illetve nevelőtestületi szobát is átalakítják. Az összenyitható szobák közötti elválasztó függönyt egy akusztikailag is megfelelő mobil fal váltja majd fel. A dolgozók, illetve gyerekek számára rendelkezésre álló öltözőket, szociális helyiségeket korszerűsítik. 

Az épület gyermek vizesblokkjai megújulnak. Az öltözők elrendezésének átalakítása az alapterületük növelésével történik meg. A belső padló- és falburkolatokat, valamint az álmennyezetet lecserélik. 

A felújítás során az épület homlokzati hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje és a tető hő- és vízszigetelése is megvalósul. Az épület fűtési rendszere szintén korszerűsödik. Az elektromos vezetékrendszereket átvizsgálják, és szükség szerint cserélik. 

Az óvodai étkeztetést biztosító melegítőkonyha burkolatának felújítása is megvalósul. A meglévő óvodaudvar korszerűsítése, átalakítása a projektben megtörténik. Ezen kívül a kerti berendezések korszerűsítése is megvalósul. 

A csoportszobákhoz tartozó teraszt korszerűsítik, és a homokozók fölé árnyékoló fa pergola épül. A meglévő udvari játékok részbeni cseréje - a balesetveszélyesség megszüntetése miatt - megtörténik. A gazdasági bejárat mellett pedig egy nyitott-fedett konzolos biciklitároló létesül.

A kivitelezést a BAUGENERÁL Építő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság végzi, mellyel a szerződést 2017. május 31-én kötötték meg. A munkálatok még az idén befejeződnek.

További információ kérhető:

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Pályázatkezelési és Közbeszerzési Osztály

Elérhetőség: 06 76 513 513, palyazat@kecskemet.hu