Előre kitervelten, a pénzéért ölte meg a kecskeméti prostituáltat

2017 júl 18
Megosztás
helyszínelés

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt egy kecskeméti férfivel szemben, aki adósságai miatt pénzhez akart jutni, ezért 2016. június 14-én délelőtt pénzt követelve, késsel többször nyakon szúrta és megölte a bérelt lakásában dolgozó prostituáltat.

A 29 éves kecskeméti férfinek 2015 őszétől anyagi gondjai voltak, melyeket kölcsönökkel próbált rendezni. Többször is megfordult az egyik helyi szerencsejáték klubban, ahol törzsvendégnek számított. 2016 tavaszára a munkaadója és kollégája, később a bankja felé is tartozást halmozott fel, a vádbeli gyilkosságot megelőző napokban pedig már a lakbért sem tudta kifizetni. Adósságai és pénztelensége miatt a férfi 2016 júniusában elhatározta, hogy az interneten kiválaszt egy olyan prostituáltat, aki nemcsak közkedvelt, de akinél aktus után kell fizetni, majd fizetés helyett megöli és tőle pénzt szerez.

Terveinek megfelelően 2016. június 13-án telefonon felvette a kapcsolatot a magát prostituáltként hirdető nővel és másnap délelőttre időpontot egyeztettek a nő kecskeméti belvárosi bérelt lakásán. Még ezen a napon a vádlott közölte a kollégájával, hogy a tartozását rendezni fogja felé és főbérlőjének is ígérte, hogy a lakbért és a rezsit kifizeti neki.

A vádlott másnap reggel magához vett egy fémnyelű, 12 centiméter pengehosszúságú kést és egy sporttáskában váltóruhát, kesztyűt is vitt magával. 10 órakor felment a sértetthez, aki már várta.

A szexuális szolgáltatás után a sértett kérte, hogy fizesse ki a vádlott, ő azonban közölte, hogy nincs pénze. Ezután a férfi a táskájából elővette a magával vitt kést azzal, hogy inkább a sértett adjon neki pénzt. Vita alakult ki közöttük, majd a férfi befogta a nő száját annak érdekében, hogy ne kiabálhasson, mire a nő megharapta a férfi kezét.

A vádlott feldühödött és a jobb kezében kisujj felőli pengetartással, közepes erővel többször nyakon szúrta a vele szemben álló sértettet, aki a keze feltartásával próbált védekezni. A vádlott a már földön fekvő sértettet mellkason megszúrta.

Miután észlelte a vádlott, hogy a nő meghalt és a szúrások közben a saját kezét is több helyen elvágta, a nő lakásában megmosakodott, véres pólóját kimosta, a hátizsákjába rejtette és másik pólót vett fel. Ezután a lakásban értékek után kutatott, majd a nő pénztárcájában lévő 40 ezer forint készpénzt magához vette és elhagyta a lakást. Útközben a kést eldobta. A férfi ezután bement a munkahelyére és ott a pénztárcáját, benne a sértettől elvett 40 ezer forinttal betette kollégája nyitott öltözőszekrényébe, aki azt másnap megtalálta.

A sértett halálát a szúrt sérülések miatt kialakult vérzéses sokk okozta, holttestét még aznap este felfedezték.

A főügyészség a büntetlen előéletű férfit előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.