Előrehozott röplabda döntő

2014 okt 3
Megosztás
bajnoki rangadó Kecskeméten

Az előző szezonban a rájátszásban került sor, most a bajnokság második fordulójában rangadót játszik a kecskeméti röplabdacsapat  a bajnoki- és kupaezüstérmes FINO Kaposvár ellen.

 

A bajnoki nyári szünetben mindkét csapat kerete változott, átalakult. Az első fordulóban mindkét csapat nyertesen hagyta el a pályát annak ellenére, hogy itt is, ott is voltak hiányzók Bagics Balázs illetve Dorcsák Lajos személyében. Szombaton már valószínűleg mindkét játékos edzője rendelkezésére áll.

Ez idő alatt mindkét csapat igazolt játékost az ellenféltől; Dávid Csanád Kaposvárról tette át székhelyét Kecskemétre, míg a Hírös Városnak Szabó Alpár fordított hátat és meg sem állt Kaposvárig.

Az, hogy valójában mennyire lesz rangadó a mérkőzés, szombaton fog kiderülni. Mindkét csapat előtt hosszú út áll, messze még a bajnokság, a kupaküzdelem vége. És természetesen ne feledkezzünk el arról sem, hogy mindkét együttes képviseli hazánkat az európai röplabda színpadán. Csapatunk a második legrangosabb küzdelemsorozatban, a CEV Kupában indul, míg a FINO a Challenge Kupában méreti meg magát.

Demeter György, a FINO Kaposvár vezetőedzője honlapunknak az alábbiakat nyilatkozta: „A nagyon erős és anyagilag stabil bajnok ellen a saját "oroszlán barlangjában" mindent megteszünk a győzelemért. A bajnok jelenleg 3-4 héttel előttünk tart a felkészülésben, a gyors igazolások, több edzés és sérülések miatt.”

Szasa Nedeljkovics így látja az esélyeket: „Jelenleg még nem azon a szinten röplabdázunk, amelyről álmodozunk. A Kaposvár elleni mérkőzés egy hatalmas „adrenalin bomba” lesz számunkra, amely mindkét irányba „elsülhet”. Szombaton a feladatunk, hogy 101 százalékon teljesítsünk, próbáljuk meg ebben a pillanatban a legjobbat kihozni magunkból, a játékunkból. Egy jó mérkőzésre számítok ahol az energia, az adrenalin mellett nagy szerep juthat a türelemnek is, és bízom benne, hogy ebből a csatározásból mi jövünk ki jobban, mi jövünk ki nyertesen.”