Eltűnt egy nagy kép a Gellért Fürdőből

2014 május 23
Megosztás
Motolla testfestés álló nagyméretű

Napjainkban sajnos mindennapos, hogy az interneten megtalálható digitális képeket az alkotó hozzájárulása nélkül használják fel. Nemrégiben a debreceni MODEM-ből eltűnt műkincsek híre járta be a sajtót, most pedig egy Fotolla fotónagyítás eltulajdonítása keltett felháborodást.

2014. április 15. és május 31. között, a budapesti Gellért Fürdő aulájában tekinthető meg Eisenberger Ágifotográfus (Fotolla) és Hahn Alexandra festőművész közös kiállítása, “Kapcsolódási Pontok” címmel.
A kiállításról eltűnt kép egy kalocsai motívumokkal díszített dekoratív testfestést ábrázol, melyen a meztelen női test vászonként történő használatával új megvilágításba helyezi a népi motívumokat. A fehérbőrű modell egész testfelületének feketére való festése kontrasztosan emeli ki a hagyományos paprika, -és virágmintákat.
A fotó 85 x 60 cm-es méretű nagyításban volt kiállítva, vakrámára feszített vásznon.
A Fotolla név mögött Eisenberger Ági hivatásos fotográfus áll, aki az alábbiakat nyilatkozta a kép eltűnése kapcsán:
- Hihetetlen, hogy egy ilyen exkluzív helyszínről eltűnt a kiállított fotóm, nem gondoltam volna, hogy a híres festők képei után egyszer egy Fotolla képet is el fognak lopni. Felfoghatatlan, hogy egy ilyen nagyméretű vászonképpel hogyan tudott valaki feltűnés nélkül kisétálni a fürdő aulájából. Nagyon bízom benne, hogy előkerül a képem - mondta az alkotó, hozzátéve, bízik a nyilvánosság erejében.
A képlopás ügyében rendőrségi nyomoz, egyelőre eredménytelenül.