Eltűntek a KSE-ügy koronatanúi

2018 jan 18
Megosztás
KSE per

Két alkalommal sem jelent meg a szabályos idézés ellenére három tanú csütörtökön a Szegedi Járásbíróságon a kecskeméti önkormányzat felszámolás alatt álló sportcégének, a KSE Kft.-nek a büntetőperében, ezért a tárgyalást vezető bírónő elrendelte a rendőrségi előállításukat.

A háromból kettő koronatanúnak számít, az illető hölgy ugyanis a KSE Kft. igazgatósági irodájában dolgozott és a kifizetéseket bonyolította, a másik pedig egy ügyvéd, aki a kezdetektől, 1999 tavasza és 2010 őszéig — míg polgármesterré nem választották Tompa városában — a cég jogásza volt. A harmadik tanú 2010 végétől marketingfeladatokat látott el a KSE Kft.-nél.

Az, hogy miért húzzák az időt és miért nem mennek el tanúvallomást tenni, sok kérdést felvet, de annyi biztos, maguknak ártanak vele a legjobban, mert egy hónap, ide, vagy oda, az első fokú ítéletet tavasszal ki fogják hirdetni.

Mint ismert, az egy éve kezdődött ügyben hat személy ellen emeltek vádat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. A cégből 452 millió forintot emeltek ki fiktív számlákon keresztül, a beszállítók pedig további 335 milliót követelnek. 

Legolvasottabb: 
Hírös city slider ajánló: 
Nem