Emberölés kísérletével gyanúsíthatják meg a lamborghinis késelőt

2019 jan 16
Megosztás

Súlyosbíthatják az olasz származású, de Romániában celebként ismert kecskeméti késelő elleni bűntetőeljárás minősítését. 

Mint ismert: 2018 október 4-ére virradó éjjel egy kecskeméti szórakozóhely előtt késelés történt. A konfliktust megelőzően a szórakozóhely biztonsági személyzete kivezette az odabent összeszólalkozott két nehézsúlyú, kigyúrt férfit. A magyar származásút a hátsó bejáraton, az olasz származású férfit pedig a főbejáraton engedték ki, hogy ne is találkozhassanak egymással. 

Ekkor az olasz származású férfi odament a Lamborghini Huracan típusú sportkocsijához, elővett belőle egy kést, majd visszatért a szórakozóhely elé, ahol többen beszélgettek, majd a késsel megvágta egy fiatal férfi nyakát, aki  nem is ismerte az elkövetőt. E mellett több helyen is megszúrta a testén, majd a kocsijával elmenekült a helyszínről kiskunfélegyházi tartózkodási helyére.

A sérült - köszönhetően a helyszínen lévők lélekjelenlétének - életét csak a gyors orvosi beavatkozás, illetve az azt követő kórházi műtét mentette meg.

A rendőrök rövid időn belül elfogták az olasz származású férfit, aki összecsomagolva az ország elhagyására készült. A férfi bejelentett állandó lakhelye Romániában van.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványára a férfit életveszélyt okozó testi sértés miatt a Kecskeméti Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte, amelyet azóta is fenntartanak.

A közelmúltban megérkezett a rendőrségre az orvosszakértői vélemény is, amely súlyos megállapításokat tartalmaz a sértett sérüléseire vonatkozóan, ennek ismeretében akár emberölés kísérletével is meggyanúsíthatják az olasz férfit, amely jóval jelentősebb büntetési tételt von maga után a bírósági szakban. 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányág megkeresésünkre azt válaszolta, hogy az ügy nyomozása még folyamatban van, erre tekintettel annak részleteiről nem adhatnak információt. Hozzátették: a büntetőügy minősítése jelenleg változatlan.