Épülhet a Kecskeméti Atlétikai Centrum

2015 ápr 24
Megosztás
Kecskeméti Atlétikai Centrum látványterve

Három nemzetközi szintű atlétikai centrum építését támogatta a kormány a legutóbbi ülésén. Az egyik a kecskeméti Széktói Stadion területén valósulhat meg több mint 570 millió forintból.

 

A Kormány 2013 decemberében határozott a Nemzeti Stadionfejlesztési Program intézkedéseiről, amelynek keretében Kecskemét önkormányzata 800 millió forint fejlesztési támogatásban részesült a Széktói Stadion modernizálására. A beruházás ősszel kezdődik meg, ezzel egyidejűleg a napokban került a Kormány elé a beruházás miatt megszűnő atlétikai pálya újjáépítésének a terve a stadion IV. számú labdarúgópályájának helyén, amelyet szintén támogattak a kormánytagok.

Az 1250/2015. kormányhatározat szerint mindhárom település esetében nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas létesítmények épülnének, s azok elsődleges sportcélú - kiemelten atlétikai célú - fenntartását és üzemeltetését 15 évig biztosítani kell - áll a Magyar Közlöny legfrissebb számában. A nemzetgazdasági miniszternek május 15-ig kell megtennie a beruházások megvalósításához szükséges, összesen 1 599 943 ezer forint forrás biztosítása érdekében a szükséges intézkedéseket. A nemzeti fejlesztési miniszter feladata gondoskodni a megvalósításról, s az érintett önkormányzatokkal megkötni a szükséges támogatói szerződéseket: a Kecskeméti Atlétikai Centrum beruházás esetében 570 519 000 forint, a Kisvárdai Atlétikai Centrum esetében 499 999 000, a Szolnoki Atlétikai Centrumnál pedig 529 425 000 forint összeghatárig.

A kormány egyetértésével a beruházások lebonyolítója, hivatalos közbeszerzési tanácsadója és építési műszaki ellenőre a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. lesz.