Esély, egyenlőség, elfogadás

2017 jún 3
Megosztás
sportnap Kecskeméten

A kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban 2017. június 1-jén sportnapot szervezett a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint a Hírös Sport Nonprofit Kft. az „Esély, egyenlőség és elfogadás” jegyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével.

A sportnap célja az volt, hogy az egészséges gyermekek a fogyatékkal élő fiatalokkal töltsenek egy napot, megtapasztalva a segítség, az empátia és mások elfogadásának fontosságát. A versenyen kecskeméti, kiskunhalasi, kiskőrösi és dunavecsei csapatok - közel százharminc fő - vettek részt. A csapatverseny játékvezetője Boronkay Péter paratriatlon világbajnok volt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály ifjúságvédelmi szakelőadója, Bozóné Soós Marianna címzetes rendőr alezredes a csapatversenyen résztvevők számára az egységes európai segélyhívószámmal kapcsolatos tudnivalók, az internet biztonsága, a drogok veszélye, a biztonságos nyári szünidő eltöltése témakörében játékos feladatokkal készült.

A versenyfeladatokon túl a szervezők érzékenyítő kalandtúrát és Esély Órát szerveztek, valamint Sport Poha-Rak bemutatót tartottak.

Sztárvendégként lépett fel Pál Benjámin énekes-dalszerző, akit csellón Friderikusz Péter - a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója - kísért.

 
Legolvasottabb: 
Hírös city slider ajánló: 
Nem