Esélye sem volt a piás bosnyáknak

2014 jún 24
Megosztás
cserbehagyásos karambol Kiskunhalason

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya nyomozást indított segítségnyújtás elmulasztása és járművezetés ittas állapotban bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 35 éves bosnyák állampolgárral szemben.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2014. június 23-án 4 óra 20 perckor személygépkocsival közlekedett Kiskunhalason a Kossuth utcán, majd a Széchenyi utca kereszteződéséhez érve nem állt meg és nem adott elsőbbséget az 53-as számú főúton, Tompa irányába haladó személyautónak, melynek következtében összeütköztek. A védett úton közlekedő személygépkocsi a járdára sodródott majd egy házfalnak csapódott, melynek eredményeképpen a gépkocsiban helyet foglaló két gyermek - egy 4 éves kislány és egy 7 éves kisfiú - megsérült. Az ütközést követően a 35 éves külföldi férfi megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

 Az egyenruhások a balesetet okozó sofőr kilétének és tartózkodási helyének megállapítása érdekében azonnal megkezdték az adatgyűjtést, mely 15 percen belül eredményre vezetett, a helyszín közelében elfogták a férfit.  Mivel felmerült az ittasság gyanúja, ezért a sofőrrel szemben légalkoholtesztert alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett. A rendőrök vér- és vizelet mintavételre előállították a férfit, majd ezt követően - szabadlábon hagyása mellett - gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelt beismerte, hogy alkoholfogyasztást követően ült a volán mögé, továbbá azt is, hogy segítségnyújtás nélkül távozott a baleset helyszínéről.