Ezüstérmesek a világbajnokságon a magyar négyesfogathajtók

2016 szep 5
Megosztás
fogathajtó VB

1988 után 2016-ban ismét ezüstérmes lett csapatban Magyarország, egyéniben ifj Dobrovitz József hatodik helyen végzett Boyd Exell (AUS) egyéniben a hollandok csapatban megvédték világ elsőségüket Bredában vasárnap a XXIII. Négyesfogathajtó világbajnokságon.

Az akadályhajtás versenyével befejeződött Bredában a 4-es fogathajtó világbajnokság, ahol egyéniben a legeredményesebb magyar hajtó a vecsési világbajnok ifj Dobrovitz József lett aki 6., helyen végzett, a 9 szeres világbajnok Lázár Zoltán 8., Dobrovitz József ugyancsak vecsési világbajnok 10., helyen zárta a 4 napos viadalt. Egyéni indulóink közül Váczi István 19., Móró Lajos 29., lett a 46 fős mezőnyben.

Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József szereplése után már biztos volt a második hely, így mivel a legrosszabb eredmény minden számban kiesik a csapatversenyben, Lázár Zoltán kockáztatva hajthatott az egyéni dobogós helyezés elérése érdekében, de a rizikózás ezúttal nem jött be neki.

Akadályhajtást Boyd Exell (AUS) világbajnoki címvédő nyerte egyedül hajtott alapidőn belül hibátlan pályát, megérdemelten nyerte sorrendben negyedik világbajnokságát, Ijsbrand Chardon (NED) és Koos de Ronde (NED) előtt.

Csapatversenyben a hollandok megvédték elsőségüket tizedik világelsőségüket ünnepelhették Bredában, a magyarok (ifj Dobrovitz József, Lázár Zoltán, Dobrovitz József) 1988 után 28 évvel ismét ezüstérmet hoztak - ez volt a sportág történetében ötödik ezüstérmünk. A németek állhattak a dobogó harmadik fokára, akik 7., helyről hajtottak fel a dobogóra,

A csapatverseny végeredmény - 1 NED., 2. HUN., 3. GER