Fagyizós évadzáró előadás a Cirókában

2017 jún 16
Megosztás
fagyizók a Cirókában

Június 14-én zenés-bábos évadzáróra invitálta az érdeklődőket a Ciróka Bábszínház társulata. Az épületbe lépve kicsiket és nagyokat két gombóc fagylalt várta, amit – most kivételesen -- a színházterembe is magukkal vihettek.

Az alig egy órás programban az évad legsikeresebb, és legkedveltebb előadásaiból láthattunk egy-egy részletet, melyek között Kiszely Ágnes, a Ciróka igazgatója beszélt az elmúlt időszak sikereiről. 

- Színházunk olyan közösségi színtér, amely nem csak a kisgyermekes családokat, de a középiskolásokat és a felnőtteket is rendszeresen fogadja és nem utolsó sorban a diákszínjátszók kedvelt színtere - mondta az igazgatónő.

A színház fontosnak tartja a kecskeméti diákszínjátszás támogatását, és a Kecskeméti Színjátszó Műhely azon célkitűzését, hogy Kecskemét az ország diákszínházi, színházi nevelési központjává váljon. Lehetőségeink szerint minden támogatást megadunk ehhez.

A sikeres előadásokon kívül a bábszínház egyik büszkesége a Magyarországi Bábszínházak Találkozója, amely kétévente rendeznek meg Kecskeméten. 

- Az esemény a város életében is fontos szerepet vállal. Idén is kiemelt figyelmet fordítottunk a hétvégi főtéri rendezvényre, ahol 16 előadás, valamint 5 interaktív produkció várta az érdeklődőket. A szabadtéri előadásokkal városunk lakóinak adtunk ízelítőt a rendezvény programjából, hosszú távon pedig egy olyan visszatérő esemény alapjait szeretnénk megteremteni, amely Kecskemét turisztikai vonzerővel rendelkező kulturális értékeit mutatja fel - tette hozzá Kiszely Ágnes. Hangsúlyozta: a repertoár kialakításakor elsődlegesen a közönség igényeit vesszük figyelembe, ugyanakkor hangsúlyt fektetünk az új utak felé irányuló műhelymunkára is.

A Ciróka egy bátor, folyamatosan fejlődő, innovatív alkotó műhely, mely hamarosan további újdonságokkal lepi meg Kecskemét lakóit. 

A következő évad első bemutatója a Vadhattyúk 2017. október 7-én lesz először látható.