A fél város a bajai rablót üldözte

2014 már 3
Megosztás
elfogták a bajai rablót

Egy idős bajai néni megpróbálta feltartóztatni a lakásába besurranó férfit, de a támadó a falnak lökte. Civilek kezdték el üldözni, végül a rendőrök bekerítették és megbilincselték.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a egy 75 éves bajai nő a lakásában arra lett figyelmes, hogy nyitva van a bejárati ajtó. Körbenézett a házban és a nappali szobába belépve egy idegen férfit látott meg, aki éppen a személyes dolgai között kutatott. Amikor rákiáltott, a besurranó felkapta a hölgy pénztárcáját, majd az ajtó felé szaladt.

A néni megpróbálta megállítani, azonban a férfi a falhoz lökte őt és elmenekült. Az idős asszony is kiszaladt az utcára és segítségért kiáltozott. A férfit először járókelők és a néni közelben lakó fia vették üldözőbe, aki előbb a kórház területére rohant, majd onnan a vasútállomás felé vette az irányt. A keresését ekkor már az időközben riasztott nyomozók és járőrök folytatták. A tolvaj menekülés közben ellopott egy kerékpárt, amivel a város északi része felé indult. A nyomában járó rendőrök gépkocsikkal és gyalogosan kerítették be, végül egy mellékutcában elfogták.

A 19 éves B. Róbert, bácsbokodi lakost rablás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Bajai Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a kihallgatása alkalmával a bűncselekmények elkövetését elismerte. Őrizetbe vételét követően a nyomozók kezdeményezték az előzetes letartóztatását, amit a Bajai Járásbíróság harminc napra elrendelt.

Címke: