Felébredtek a szocik sportügyben

2015 júl 15
Megosztás
KTE közép

Meleg, uborkaszezonos nyárközepe. Jó egy hónapra a szocik megdöbbentek azon, hogy a KTE nem indul az NB-I-ben. Sportkoncepciót akarnak. A városvezetés szerint nyugi, készül.

 

Sajtóközleményt adott ki a Magyar Szocialista Párt Kecskeméti Szervezete, miszerint megdöbbenve értesült arról, hogy az eddig élvonalban szereplő Kecskeméti TE labdarúgó együttese csak a megyei első osztályban indul a 2015/2016-os szezonban.Sajnos az utóbbi időben nem egyszer szembesültünk azzal, hogy következetlenül, hosszabb távú tervek nélkül támogat, segít az Önkormányzat különböző sportegyesületeket. Emiatt zűrzavarossá vált városunk sportja, nem lehet tudni, hogy éppen melyik csapatunkat csapja meg a csőd szele. (Megjegyezendő, hogy a pletykák szerint a klubtulajdonos Rózsa Pál is mentálisan nehezen viseli a kudarcot).

Éppen ezért arra szólítjuk fel Szemereyné Pataki Klaudia Polgármester Asszonyt, valamint az Önkormányzat Sport Munkacsoportját, hogy mielőbb hozzanak létre egy olyan megnyugtató és mindenki számára megismerhető városi sportkoncepciót, amely kiszámíthatóvá, és fenntarthatóvá teszi a helyben működő sportéletet. Erre nem csak a felnőtt élsportban elért eredmények miatt van szükség, hanem azért is, hogy egyre több fiatalt tudjunk megnyerni a sport számára.

A fent vázolt sportkoncepción belül javasoljuk a városvezetés számára, hogy az önkormányzat vállaljon komolyabb szerepet a labdarúgás kiszámítható működésében, mint ahogy azt teszik számos vidéki városban is (Debrecen, Miskolc, Szombathely).

A városvezetés nem kívánt érdemben reagálni a fenti sajtóközleményre, mondván a sportkoncepció készülőben van, majd amikor kész, érdemes azt szakmailag megvitatni.