Felmondtak a Filantropnak

2016 júl 4
Megosztás
kéményseprűsök tiltakoznak

Átgondolatlan államosításnak nevezte a kecskeméti ellenzék, hogy az állam ingyenes kéményseprési szolgáltatócéget hozott létre, miközben Kecskeméten és térségében erre a Filantrop hivatott. Mi lesz a cég kéményseprűseivel?

Kéményseprők által sorfalat a legutóbbi kecskeméti képviselő-testületi ülésen. Július 1-től - a rezsicsökkentés jegyében - ugyanis ezeket a feladatokat az állam látja el. A döntést a kéményseprők feje fölött hozták meg. Igaz még a városnak van érvényes szerződése a 84 települést ellátó Filantroppal, de miért ne mondaná fel, ha az állam ezt ingyenes megcsinálja. Ez volt a vita tárgya.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, hogy az állami feladatátvétel csak a lakosságra vonatkozik, a közületek kéményeit továbbra is a Filantrop ellenőrzi. Hozzátette a jelenlévőknek, hogy nem kell aggódniuk, lesz munkájuk a jövőben is.

A testületi ülésen felszólalt Dongó József, a Filantrop vezetője, aki egyetért az átszervezéssel, de annak módjával nem. Hozzátette: egyeztetést szeretne, mert nem valós információk alapján hoz döntést az önkormányzat. 

A testület végül az ellenzék nem szavazata mellett elfogadta az eddig szerződés megszüntetését.