Felszaggatott ponyvák, kifosztott kamionok

2017 ápr 11
Megosztás
kifosztott kamion

A Monori Járási Ügyészség jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat hét férfival szemben, akik az M0 és M5 autópálya melletti pihenőhelyeken parkoló kamionok ponyváit felhasították és a szállított árukat ellopták.

A bűnügy vádlottjai, hét férfi jól ismerték az M0 és M5 autóút és autópálya mellett, Pest megyében lévő pihenőhelyeket. Tudták, hogy a magyar és a külföldi árufuvarozó cégek kamionvezetői a pihenő idejüket ezekben a parkolókban töltik. A vádlottak kihasználták, hogy az autópályák mellett található kamionparkolókat senki nem őrzi. Így 2014 szeptemberétől 2015 októberéig az éjszakai órákban, amíg a sofőrök a fülkében aludtak, a pótkocsik ponyváját felvágták, bejutottak a raktérbe és onnan különböző árukat loptak el. A lopásokat a férfiak előre megtervezték, eldöntötték, hogy az adott bűncselekményt mikor és hol követik el, abban kik vesznek részt. A saját járműveik mellé, ha szükségesnek érezték, minél nagyobb rakterű gépkocsit béreltek. Az M0 autópálya Anna-hegyi, Alacskai pihenőhelyénél, Üllő, Vecsés, Inárcs, Szigetszentmiklós térségében található parkolókban követték el a lopásokat. A kamionokból többek között műszaki cikkeket, járműalkatrészeket, gumiabroncsot, élelmiszert, játékokat, bort tulajdonítottak el 30 ezer forinttól 1,5 millió forintig terjedő értékben. Számos esetben a vádlottak feltépték a kamion ponyváját, de meglátva a raktérben lévő árut, pl. paradicsom konzervet, nem vittek el semmit.

A Monori Járási Ügyészség 41 cselekmény miatt jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és más bűncselekménnyel vádolja a vádlottakat, akik közül hárman előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást.