Féltékeny nő fenyegette a Merci-gyárat

2014 május 21
Megosztás
ujjlenyomatvétel Kecskeméti rendőrkapitányságon

A kecskeméti rendőrök a tegnapi nappal elfogták az összes helyi bombafenyegetőt, ugyanis megvan aki miatt kétszer is kiürítették a Mercedes gyárat. Megint egy féltékeny nő a tettes.

 

A Mercedes gyárban dolgozott az a harminchárom éves nő, aki május 7-én, valamint május 20-án is felhívta a rendőrséget névtelenül és azt mondta a telefonba, hogy “Pokolgép fog robbanni a Mercedes gyárban Kecskeméten”. A riasztásra rendőrök és szakemberek szállták meg az üzemeket, a termelést le kellett állítani, az embereket pedig hazaküldeni. 

Bombaszerkezetet egyetlen alkalommal sem találtak, a termelésből kieső kár jelentős.

Az elkövetőt, M. Beatrix, kecskeméti lakost,  kedden késő este fogták el. 

A nő a gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte és részletes beismerő vallomást tett. Cselekményét munkahelyi, személyes konfliktussal magyarázta. Információink szerint Beatrix a szigorú, női felettesére haragudott, mert elmondása szerint túl sokat beszélgetett a férjével, aki szintén a gyárban dolgozik. Két éve már volt hasonló eset a gyárban, akkor egy 25 éves, kétgyermekes nő csinált bombariadót, mert úgy volt vele, ha hazaküldik a dolgozókat, akkor a férje is vele lesz majd. Egy év három évre felfüggesztett fogházbüntetést kapott a tettéért.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kezdeményezi a gyanúsított nő előzetes letartóztatásának elrendelését, amelyet az ügyészség is támogat. 

M. Beatrixot csütörtökön állítják bíróság elé. A nőnek van egy 5 éves gyermeke.

Ezzel az összes bombafenyegetőt elkapták térségünkben, az előzményekről és többi történetről az alábbi cikkünkben olvashat.

http://hirosveny.hu/hirek/egy-hulye-gyerek-nem-birja-merci-gyarat