Fletó a főtéren tartott fogadóórát

2014 már 28
Megosztás
Gyurcsány Ferenc Kecskeméten

Kemény, sokszor személyeskedő poénokat nyomott Gyurcsány Ferenc Kecskemét központjában több mint kétszáz ember előtt. A célpont egyedül Orbán Viktor volt, akit lemondásra szólított fel.

 

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) vezetője kecskeméti főtéren tartott pénteken lakossági fórumot. Bemutatta a két kecskeméti Összefogás jelöltet, Laskovics Diánát, valamint Király Józsefet, majd szokásához híven nem köntörfalazott, felszólította Orbán Viktort, hogy nem folytassa az ország romba döntését.

Poénjait több mint kétszáz ember tapsa kísérte.

Azt mondta az emberek nyugalmat, békét, kiszámíthatóságot akarnak, olyan világot, amelyben nem kell félni, ahol azok lehetnek, amilyennek születtek, s ebben a világban elfogadják őket. Gyurcsány szerint álszent módon használja ma jobboldal, mint kiváltságos, Szent István szellemiségét, pedig István befogadó országot álmodott.

Véleménye szerint érteni kell Szent István üzenetét, aki legnagyobb reformere volt ennek az országnak és Európához akart csatlakozni.

Ne folytasd, Viktor, hogy megmondod nekünk, hogy mikor vagyunk jó magyarok, mert nálad sokkal jobban tudjuk! - emelte fel a hangját.

Kifejtette, bár az ország szegényedik, Kecskemét szerencsésnek mondhatja magát, mert amikor ő volt a miniszterelnök, akkor állapodtak meg abban, hogy a Mercedes ide építi majd az új gyárát, amely egy sor lehetőséget hozott a városnak. Több lett a munkahely és többet fogyasztanak a vendéglátóhelyeken. Büszke vagyok arra, hogy akkor állapodtunk meg erről az autógyárról, amikor még mi kormányoztunk - mondta.

Gyurcsány arra kérte Orbán Viktort, hogy ne akarja a gyermekeknek megmondani, hogy mi az erkölcsös és mi nem az. Mert véleménye szerint tőle csak erkölcstelenséget tanulhatnak.

A volt miniszterelnök szerint nem szabadna megtenni azt a tisztességtelenséget, hogy az országban lehet iskolája egyháznak, civil szervezetnek, de nem lehet iskolája egy falunak vagy egy városnak.

Véleménye szerint idegen nyelvet kell tanítani  anyanyelvi szinten, és kevesebb Trianon-emlékművet avatni.

Hozzátette: Orbán Viktor legszívesebben ázsiai politikus lenne, hiszen keletre tart.
Gyurcsány a múlt politikusának nevezte a kormányfőt, és úgy fogalmazott: úgy viselkedsz Viktor, mint Putyin pincsikutyája, annak is elég randa vagy magunk között szólva.
    
A választási esélyekről annyit mondott: az alacsony részvétel a Fidesznek kedvez, ezért arra kérte az embereket, hogy menjenek el minél többen szavazni és ne pazarolják el a kormányváltó voksaikat, hanem adják azt az Összefogás jelöltjeire.


     

 
Címke: