Focimeccsen garázdálkodott az elégedetlen szurkoló

2015 nov 26
Megosztás
szurkoló

A Kiskőrösi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt bíróság elé állított egy keceli férfit.

Az 56 éves keceli férfi 2015. október 25-én délután a Kecel Futballklub sporttelepén megrendezett nyílt kapus bajnoki mérkőzésen bement a játéktérre, ott szidalmazta a hazai csapat edzőjét, majd a hazai kispad borító lemezébe ököllel is beleütött, minek következtében az behorpadt.

A vádlott erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy a futball meccsen jelenlévőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

 A rongálással okozott 5 ezer forint kárt a vádlott megtérítette. Ezt meghaladóan is keletkezett azonban a futball klubnak kára, mert az üggyel kapcsolatban a sportklubnak három bajnoki mérkőzésen szövetségi ellenőrt kell biztosítani, melynek költsége 17-20 ezer forint is lehet. A sportklub vezetője erre az összegre is igényt terjesztett elő.

Az ügyészség a vádlottat egy hónapon belül, 2015. november 20-án a Kiskőrösi Járásbíróság elé állította, amely az ügyészi indítvánnyal egyezően a büntetlen előéletű férfit két évre próbára bocsátotta.