Font pincészet a Kecskeméti Borhálóban

2014 május 12
Megosztás
Font pincészet nemzetközi elismerése

Pénteken este a soltvadkerti Font pincészet borait lehet megkóstolni a kecskeméti Borhálóban. Először itt a nemzetközi bronzérmes Kékfrankos Rosé. Evörgrín hangulat és borkorcsolya.

 

A kecskeméti Borháló szaküzletében mindig történik valami, ami a borkedvelőknek bearanyozza a napját. 

2014. május 16-án, pénteken, délután öt órától a Kunsági Borvidék egyik legszerényebb, de annál inkább eredményes borászata, a soltvadkerti Font Pincészet lesz a vendég. 

Mire számíthat, aki ellátogat?

Vannak szőlőfajták, amelyek csak a kunsági borvidéken érzik elemében magukat és itt adnak ki magukból mindent, ami a mindennapi borélvezethez szükséges.

Tapasztalat, elszántság, türelem, no meg tapasztalat kell ahhoz, hogy a homoki szőlőből élvezeti cikk legyen. A soltvadkerti Font családnak ezekben a tulajdonságokban nincsen híja, több generáció óta folytatnak szőlőtermesztést és borkészítést. 

A hitvallásuk a kezdetektől nem változott: öregbíteni és öregbíteni a Kunsági Borvidék jó hírét.

A 28 hektáros Font szőlőbirtok nagy része Soltvadkert határában húzódik, de vannak Bócsához tartozó részek is. A klasszikus boroknál az elsődleges íz- zamatanyag, a finom üde gyümölcsösség az elsődleges szempont, a prémium boroknál pedig a fajta önmagából adódó íz jegyeinek a kihangsúlyozása, továbbá az érlelés során a borba kerülő másod- harmadlagos aromaanyagok, ásványosság dominálnak. 

A térségi és országos borversenyeken évről évre egyre jobb eredményeke térnek el, néhány hete pedig megkoronázták az eddig munkájukat, mert a pincészet 2012-es Kékfrankos Roséja néhány hete - ötezer borminta és nyolcszáz bíráló közt - bronzérmes lett a világ legrégebbi nemzetközi versenyén, a franciaországi Challenge International du Vin borversenyen.

Szóval nem érdemes kihagyni!

A péntek esti Borháló rendezvényen a következő borokat  lehet majd megkóstolni a garabonciás sajtok mellett:

KÖVIDINKA 2013

Kellemes mezei virágillatú, fajtajelleges zamatú, gyümölcsös, üde, lágy karakterű, finom savakkal rendelkező minőségi fehérbor. Fröccsnek is ajánljuk.

TIED CUVÉE 2013

Ezerjó és Irsai Olivér házasításából készült száraz fehérbor. Ez a bor olyan, mint egy jó házasság. Az Ezerjó férfias savgerince támaszt nyújt az Irsai Olivér illatos, bájos, kellemesen muskotályos jellegéhez. Könnyed, fiatalos, játékos, új életérzést kíván nyújtani. Könnyen értelmezhető, divatos bor, mely kiválóan alkalmas baráti összejövetelekre, bulikra, gyógyír a szerelmi bánatra, vagy koccinthatunk vele a sikeres vizsgára: tehát a TIED!

IRSAI OLIVÉR 2013

Muskotályos, zamatos, üde, illatos, friss, ropogós minőségi fehérbor. Igazi „üdítőital”, melyet elsősorban a muskotályos illatokat kedvelőknek, hölgyeknek, fiataloknak ajánlunk. Csirkehúsokhoz, hideg előételekhez az igazi, de baráti beszélgetéseknek is kedves társa lehet. Nyáron fröccsnek is kiváló.

CSERSZEGI FŰSZERES 2013

A magyar nemesítésű fajta méltán tükrözi a Kárpát medencei borok nagyságát, hazánkban, és a nagyvilágban egyaránt. Üde citrusos illata, háttérben a fajta jellegzetes fűszeres aromája, a modern borászati technológiának köszönhetően igazi friss ropogós, nem hétköznapi bort eredményezett. Fogyasztását ajánlom frissen készített saláták, sajtok, gyümölcsök valamint könnyű étkek kísérőjeként.

KÉKFRANKOS ROSÉ 2013

Lendületes, friss, gyümölcsös rozé, a málna és az eper ízeivel, illatával. Savai élénkek, játékosak, belekortyolva lágysága mellett hosszú utóízt érezhetünk. A tiszta természet megjelenése, nincs benne semmi zavaró tényező, tökéletes harmónia.

EZERJÓ SELECTION 2009

A reduktív technológia és a tradíció találkozása által telt, karakteres fajtajelleg, rendkívül gazdag gyümölcsösség jellemzi, a kis fahordós érlelésnek köszönhetően diszkrét vaníliával. 2009 október másodikán szigorú terméskorlátozás után szüretelték a Szarvaskút dűlőben 30 éves tőkékről. Töltött tyúk, sült fácán, sült ponty méltó kísérője.

A borkorcsolyával egybekötött kóstolót a Font Pincészet főborásza tartja.

A Font borászat két különlegességét a rendezvény végén kisorsolják!

A jó hangulatról az Evörgrín zenekar fog gondoskodni.

Ha nem akarsz lemaradni a következő borkóstolóról (Frittmann pincészet) látogass el honlapunkra www.borhalo.com/kecskemet-eszak és regisztrálj mint hírlevél-olvasó !

Borháló - nálunk más a mÉrték

Üzlet: 6000 Kecskemét Bethlen körút 12/c térkép

Facebook: http://i.kics.it/3rczg9/06pecl2zgl10g1mhynsw/1odbpt2u7g1l