Franciaországban táncol Kecskemét

2014 júl 15
Megosztás
Gannat-i Nemzetközi Fesztivál

A Kecskemét Táncegyüttes július 18-28. között Franciaországban a 41. Gannat-i Nemzetközi Fesztiválon képviseli Magyarországot és a Hírös várost. Lesz magyar est és kézműves foglakozások.

 

A francia Középhegységben lévő kisváros,  Gannat  nagy múltú multikulturális fesztiválján 12 ország (Japán, Vietnam, Amerikai Egyesült Államok, Oroszország, Kenya, Szerbia, Spanyolország, Magyarország, Franciaország, Írország, Argentína, Kolumbia) folklórcsoportjai mutatkoznak be. A Kecskeméti Kulturális Központ fenntartásában működő Kecskemét Táncegyüttes a tervek szerint a fesztivál 10 napja alatt 14 alkalommal lép fel. 

A fesztivál nagy színpadán kétszer ad majd 45 perces műsort a kecskeméti és kárpát-medencei táncaink legjavából válogatva. Az együttes önálló műsorral bemutatkozik be a környékbeli településeken, Charmeil-ben és St. Germain des Fossés-ban. Kecskemét reprezentatív néptánc csoportja menettáncal vesz részt a fesztivál utcai  felvonulásain. A francia gyermekeknek és felnőtteknek 3 alkalommal tartanak táncházat, a fesztivál közönségét pedig verbunkra fogják tanítani. A táncosokat kísérő zenekar prímása, Keller Dániel a virtuóz magyar hegedűvel ismerteti meg a fesztiválközönséget. A fesztiválra meghívott csoportoknak egy magyar estet is rendeznek a kecskeméti táncosok, és kézműves foglalkozásokat is tartanak majd, amelyen a magyar népi kézművesség fortélyait lesheti majd el az érdeklődő közönség.