Grúz vendégek látogattak a Kecskeméti Piaccsarnokba

2017 május 4
Megosztás
Kecskeméti Piaccsarnok

Szerdán délelőtt hivatalos magyarországi látogatáson tartózkodó grúz küldöttség látogatott el a Kecskeméti Piaccsarnokba.

Magyarország Kormánya Földművelésügyi Minisztériumának szervezésében tapasztalatszerzés céljából a grúz Földművelésügyi Minisztérium tisztségviselői, és grúz termelők látogattak Magyarországra.

A pár napos tanulmányi látogatás célja, hogy a grúz vendégek megismerkedjenek a Magyarországon működő gazdálkodási és nyilvántartási rendszerekkel, és azok esetleges grúziai integrálásának lehetőségeivel.

A grúz vendégeket a Miniszterelnökségen is fogadták, vidéki útjuk során pedig ellátogattak Kecskemétre, ahol egy tanyalátogatás mellett megtekintették a Kecskeméti Piaccsarnokot. Itt Kolek Andrea, az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet igazgatója kalauzolta őket, és válaszolt kérdéseikre. A látogatáson kiemelt figyelmet kapott az őstermelői kártya: melyről a vendégek tapasztalatokat gyűjtöttek, és kérdéseket tettek fel, hogyan működik a hazánkban létező rendszer?

A hivatalos delegációt elkísérte a grúz állami televízió két munkatársa is, akik a Piaccsarnokban forgatták le a később Grúziában bemutatásra kerülő dokumentumfilm egy részletét.