Gyászol a kiskunfélegyházi Szent Benedek iskola

2018 ápr 9
Megosztás
Bajáki József és élettársa

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn emberölés bűntette miatt indítványozta annak az 58 éves kiskunfélegyházi nőnek az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint április 7-én, pénteken éjszaka ai lakásukban ittas állapotban egy konyhakéssel megölte a szintén ittas élettársát.

A rendelkezésre álló adatok szerint az emberöléssel gyanúsított nő 2018. április 7-én, 22 óra körüli időben a kiskunfélegyházi lakásukban szóváltás után ittasan egy konyhakéssel szívtájékon szúrta a szintén ittas állapotban lévő, ágyban fekvő élettársát, ami miatt a férfi a helyszínen meghalt.

A rendőrök a nőt 2018. április 7-én, mintegy fél órával a cselekmény után őrizetbe vették és emberölés bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták. Kezdeményezték a gyanúsított előzetes letartóztatását is.  Az ügyészség szerint a gyanúsított előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a bűncselekmény súlyossága, magas büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani kell attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne.

A gyilkosság megdöbbentette Kiskunfélegyházát, ugyanis az áldozat, B. József a Szent Benedek Általános iskola és középiskola kollégiumának volt a nevelőtanára, a diákok nagyon szerették. Halála előtt az egész iskola értetlenül áll, igaz nyilatkozni nem akartak az üggyel kapcsolatban. Élettársa, V. Istvánné Olga a helyi vágóhidat üzemeltető cégnél dolgozott.

 A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója 2018. április 10-én fog dönteni a főügyészség indítványáról.

A terhére rótt emberölés bűntettét a törvény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.