Gyorseljárásban börtön a főtéri ámokfutónak

2016 dec 13
Megosztás
kecskeméti főtér

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a mai napon bíróság elé állította azt a 22 éves ittas sofőrt, aki három nappal ezelőtt járművével Kecskemét belvárosában két autót összetört, egy közlekedési táblát elsodort, majd a vásári forgatagba a járókelők közé hajtott és egy embert elütött.

A 22 éves katonatelepi férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, azt sosem szerzett. A vádlott 2016. december 10-én este Kecskemét belvárosában ittasan – vérében 2,52 g/l alkoholkoncentrációval – közlekedett, amikor egy előtte álló személyautó hátuljának ütközött. Az ütközést követően a vádlott az egyirányú forgalmú úton hátramenetben elindult, majd kb. 50 méter megtétele után járműve hátuljával nekiütközött egy mögötte közlekedő gépkocsi elejének.

A második ütközést követően sem állt meg azonban a vádlott, hanem előremenetben egy kiemelt szegéllyel ellátott járdára felhajtott, és a balesetek helyszínét elhagyta anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a részes járművekben valaki megsérült-e, illetve segítségnyújtásra szorul-e. Ezután a vádlott a járdán és a parkon keresztül a Kossuth tér irányába hajtott, ahol elhaladt a tér közepén ideiglenes jelleggel pónilovaglás céljából létrehozott karám mellett, majd gépjárműve jobb oldalával egy lámpaoszlopnak érintőlegesen nekiütközött.

Innen továbbhaladva a vádlott a téren felállított gyermekvasút és a dodzsem között behajtott az adventi vásár miatt ott tartózkodó gyalogosok közé, melynek során járművével elütött egy gyalogost is, aki 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ámokfutó autóst végül a kisvasút irányító berendezése állította meg.

Az őrizetben lévő, büntetett előéletű férfit az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, ittas járművezetés és cserbenhagyás vétsége miatt 3 napon belül a Kecskeméti Járásbíróság elé állította. A bíróság a váddal egyezően mondta ki a férfit bűnösnek és vele szemben 1 év 3 hónap börtönbüntetést szabott ki, 4 évre a közúti járművezetéstől, 1 évre pedig a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. Elrendelte továbbá a járásbíróság a férfivel szemben korábban szintén ittas járművezetés miatt kiszabott és próbaidőre felfüggesztett 6 hónap fogházbüntetés végrehajtását is.