Hajrá Győzike, innen szép nyerni!

2017 ápr 14
Megosztás
Gáspár Győző

A hirado.hu azt írja, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal 50 milliós költségvetési csalással gyanúsítja Gáspár Győző énekest, előadóművészt, celebet.

Győzike a gyanú szerint nagy értékű személyautókat hozott be külföldről, majd azokat több cégen keresztül eladta, és az értékesítéshez kapcsolódó közterheket nem fizette meg.

A pénzügyi nyomozók csütörtökön egyszerre több Nógrád megyei helyszínen tartottak házkutatást, és többek közt luxusautólat és arany ékszereket foglaltak le.

Gáspár Győzőt gyanúsítottként hallgatták ki, az esetleges őrizetbe vételéről a kihallgatás után döntenek – írta a hirado.hu csütörtöki cikkében.

Az énekes mellett a testvére és 3 társuk ellen is büntetőeljárást indított a NAV.

Visszaeső

Győzike ellen egy korábbi vád bűnszövetségben és jelentős értékben elkövetett többrendbeli adócsalás volt, majd két rendbeli, adóbevételt jelentősen csökkentő adócsalás bűntette és annak bűnsegédlete, kisebb csalás és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás miatt ítélték el. Bea asszonyt ugyanezen bűncselekményekben, a menedzserüket pedig csak bűnsegédletben és magánokirat-hamisításban találta bűnösnek a bíróság. 

Gáspár Győző 1 év 8 hónap börtönt kapott, de három évre felfüggesztve. Feleségét szintén felfüggesztett börtönre ítélték, 1 év 6 hónapra.