Halálos szúráshoz vezetett a kocsmai vita Pilisen

2016 okt 19
Megosztás

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy kocsmai vita után egyetlen késszúrással megölt egy fiatal férfit Pilisen.

A bűnügy vádlottja 2015 decemberében alkalmi munkát végzett a Pest megyei Pilisen. Egy nap munka után több kocsmába is betért, röviditalt, sört, bort ivott. Este kilenc órakor az egyik kocsmában szóba elegyedett a bűnügy sértettjével, egy fiatal férfival, aki barátaival italozott éppen, és már részeg volt. Szkanderoztak, a sértett nyert. Összevitatkoztak, a vádlott verekedni akart, de kivezették a kocsmából. Az utcán előrántott egy vadászkést, de egy vendég akkora pofont adott a vádlottnak, hogy a földre esett, a kés kiesett a kezéből, elvették tőle. Miután a vádlott megígérte, hogy elmegy a kocsmából, visszaadták a kését. A férfi el is indult haza.

A sértett fiatalember azonban szinte azonnal, ismeretlen okból a vádlott után szaladt, és a közelben utolérte. A vádlott ekkor egy ízben nagy erővel szívtájékon szúrta a sértettet, aki összeesett. Életét a perceken belül érkező szakszerű orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni.

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettével vádolja a férfit, aki előzetes letartóztatásban várja a bírási tárgyalást.