Halálra verte kisfiát egy nő Cegléden

2018 jan 9
Megosztás
előzetesben a nő

A Pest Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki Cegléden olyan súlyosan bántalmazta gyermekét, hogy a kisfiú életét vesztette.

A bűnügy vádlottja, egy nő élettársával Cegléden élt albérletben. 2016 őszén két gyermeküket, köztük a bűnügy sértettjét, egy kisfiút nevelték együtt. Az asszony a harmadik gyermekkel volt állapotos.

Az asszony élettársa elvesztette a munkáját és alkalmi munkákból élt. A család megélhetési gondokkal küszködött, amely miatt gyakoriak voltak a viták. A nő feszült, ideges volt, nem volt kellő türelme a gyermekek neveléséhez. A gyermekek közül különösen a sértett kisfiú sírt gyakran, ezért őt az asszony többször megütötte, arcát, hátát bántotta. A verések miatt a kicsinek fájdalmai voltak, még többet sírt, amely a vádlott feszültségét tovább fokozta.

2016. október 30-án reggel a kisfiú ismét és egyre jobban sírt. A vádlott felkapta a gyermeket és ledobta a földre. Majd a mind hangosabban síró kisfiút újra és újra felemelte, és nagy erővel a földhöz csapta. A sértett pár percen belül elvesztette az eszméletét. A nő ekkor mentőt hívott, akiknek azt a téves tájékoztatást adta, hogy fia „az erős hisztitől beájult”.

A kiérkező mentők azonnal megkezdték a gyermek újraélesztését, amely nem járt sikerrel. A kisfiú a fejét ért sérülések következtében életét vesztette.

A Pest Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja a nőt.