Háromszáz embert vesz fel az új pesti IKEA

2016 dec 7
Megosztás

Háromszáz új dolgozót vesz fel az IKEA a jövő tavasszal megnyíló új soroksári áruházába, a munkaerő toborzása október óta tart - mondta Szabó Ágnes áruházvezető szerdán az épülő áruház bemutatóján.

Hozzátette: a mintegy 16,8 milliárd forintos beruházással megépülő áruház az IKEA harmadik üzlete lesz Magyarországon, és ez lesz az ország legnagyobb áruháza.

Az épület szerkezete elkészült, a belső gépészeti munkák folynak - tájékoztatott. Az áruház belső kialakítása, és a termékek elhelyezése év elején indulhat.

Hozzátette: a dolgozók nagyjából ötven százalékát már felvették, eladási területekre, logisztikai és éttermi egységekbe keresnek még munkaerőt. A toborzási tapasztalatokról azt mondta, hogy kilencszáz jelentkező volt az első körben, az áruház jövő tavaszi megnyitására biztosan sikerül feltölteni a létszámot.

Az internetes értékesítés tesztelése a régióban folyamatban van, Magyarországon várhatóan 2017-ben elindulhat - mondta Varga-Nagy Eszter, az áruházlánc kommunikációs vezetője.

A soroksági IKEA mintegy 35 ezer négyzetméteres lesz, 1200 férőhelyes parkolóval, ahol elektromosautó-töltőket is elhelyeznek. Lesz kültéri játszóház is, amit a soroksári óvodások terveinek felhasználásával építenek fel.

Az IKEA a világ legnagyobb bútor-kiskereskedelmi konszernje, összesen 330 áruházzal rendelkezik 28 országban, franchise rendszerében pedig több mint 40 áruház üzemel.

Az IKEA Magyarország árbevétele a legutóbbi nyilvános adatok szerint a 2015. augusztus végéig tartó pénzügyi évben csaknem 14 százalékkal, 47 milliárd forintra nőtt. Az adózott eredmény 2,477 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbi 1,628 milliárd forintról.