Hassziló Ferenc eltűnt, keresik, lemondatnák

2014 okt 21
Megosztás
Haszilló Ferenc, Kecel polgármestere

Országosan is kivágta a biztosítékot Haszilló Ferenc, keceli polgármester öldöklős őszödi beszéde, amelyben cigányozik, zsidózik és tarkón lőne néhány politikust, hogy végre rend legyen az országban. Kecelen, sokan csak megvonták a vállukat a hírre, mivel a hangfelvételt már ismerték, mondván, mi ebben a nóvum, hisz Haszilló mindig is ilyen volt, sohasem rejtette véka alá a szélsőséges természetét.

Haszilló mester az ügynek a Hírösvényen történő kirobbanása óta hallgat, állítólag szabadságra ment, ennek okán, Király József, az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke utazott le kedden  Kecelre és bevitte a polgármesteri hivatalba Haszilló lemondó nyilatkozatát, mondván, ezen nincs mit vitázni, ez nem politikai kérdés, hogy egy ilyen szemléletű embernek nincs helye a közéletben.

Az MSZP a fővárosban tartott orszgos sajtótájékoztatót az esetről. Kijelentették: Kecel fideszes polgármesterének, Haszilló Ferencnek el kell takarodnia a közéletből.

Király József, az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke keddi sajtótájékoztatóján megdöbbentőnek és felháborítónak minősítette a történteket, de azt is, hogy bár a mintegy két éve rögzített hangfelvétel két napja jelent meg a helyi médiában, a Fidesz politikusai, köztük Orbán Viktor miniszterelnök máig nem szólalt meg az ügyben.  

Szerinte, ha a miniszterelnök-pártelnök néma marad, és nem távolítja el Haszilló Ferencet a közéletből, az arra vall, hogy semmi baja sincs ezekkel a nézetekkel. 

Az Együtt-PM közleményt adott ki. E szerint, amennyiben a Haszilló Ferencről, Kecel polgármesteréről megjelent hangfelvételek valósak, a fideszes politikusnak azonnal távoznia kell a közéletből. A pártszövetség keddi MTI-hez eljuttatott közleményében arra szólította fel a Fideszt, hogy tisztázza politikusát vagy zárja ki a soraiból.

Közleményükben azt írták: az Együtt-PM szövetség az emberiesség jegyében elutasítja a gyűlölet, a kirekesztés és az erőszak minden formáját. 

A Fidesz is lépett: Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke, valamint Kerényi János regionális igazgató tudatta az MTI-vel, hogy kezdeményezik Haszilló Ferenc kizárását a Fideszből, egyúttal felkérik a frissen újraválasztott Fidesz-KDNP-s városvezetőt, hogy polgármesteri mandátumáról mondjon le. 

A leközölt hangfelvételen elhangzó, emberi méltóságot durván sértő, társadalmi csoportokat kirekesztő és megalázó mondatok nem méltóak egy polgármesterhez és a Fidesz Magyar Polgári Szövetséghez. Ezért kezdeményezzük Haszilló Ferencnek a Fideszből történő kizárását és egyúttal felkérjük polgármester urat, hogy a megszerzett mandátumáról azonnali hatállyal mondjon le" – olvasható a közleményben. 

Az esetről a Hírösvény internetes oldal számolt be vasárnap, később a hangfelvételt a Magyar Narancs, valamint a Nol.hu internetes oldala tette közzé.  

Haszilló Ferencet az október 12-ei önkormányzati választáson harmadszorra, mindössze 14 szavazat különbséggel választották meg Kecel polgármesterének.

A polgármesterséget 2006 óta betöltő Haszilló Ferenc eredendően biológia – testnevelés szakos tanár. A főiskola elvégzése után három évig tanított Kiskőrösön a Wattay Szakközépiskolában, utána öt évig külföldön volt jazz-zongorista. Hazatérve vállalkozóként sörfőzdét vezetett tizenöt éven keresztül. Négy évig, 2002-től 2006-ig képviselő volt.

Fotó: utazasnet.hu

Kapcsolódó anyagok:

http://hirosveny.hu/hirek/keceli-polgarmester-oszodi-beszede

http://nol.hu/belfold/otot-hatot-kivegezni-mondta-a-keceli-fideszes-polgarmester-1493623

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/hangfelvetel-zsidozik-es-kivegzes-surget-a-fideszes-polgarmester-92205

http://nol.hu/velemeny/szajszag-1493749