Hátrányos helyzetűeket ajándékoztak meg a rendőrök

2015 dec 21
Megosztás
tanyákon ajándékoztak a rendőrök

A megyeszékhelyi rendőrök és polgárőrök közösen látogatták meg a külterületen élőket.

A közterületen szolgálatot teljesítő járőrök, körzeti megbízottak a hideg idő beköszöntével a szokásos napi feladataikon túl, még nagyobb figyelmet fordítanak azokra a gyakran hátrányos szociális helyzetű emberekre, akik a megye területén kisebb településeken élnek. Különösen fontos ez a téli időszakban, amikor az idős, magukról nehezen gondoskodni tudó emberek fokozott veszélynek vannak kitéve. A rendőrök az ellenőrzések során arról is érdeklődnek az ott lakóktól, hogy van-e bármire szükségük. Amennyiben segítséget igénylő személlyel találkoznak, akkor megteszik a szükséges jelzéseket a velük kapcsolatban álló helyi önkormányzatok, szociális ellátást biztosító intézmények felé.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a Hírös Polgárőrség képviselőivel 2015. december 18-án délután ismét meglátogatták a megyeszékhely környéki tanyákon élőket. A személyes találkozás alkalmával a külterületen élők nyíltan beszéltek mindennapjaikról. Mindenhol szívesen fogadták a segítő szándékkal érkező egyenruhásokat, akik hasznos tanácsokkal szolgáltak arra vonatkozóan, mit tehetnek a tulajdonosok saját biztonságuk és értékeik megóvása érdekében, illetve szükség esetén kitől kérhetnek segítséget, elmondták a nap 24 órájában működő segélyvonalak hívószámait.

 A körzeti megbízottak rendszeres jelenléte fokozza a tanyákon élők személy,- vagyon,- valamint egészségügyi biztonságát egyaránt. Az itt élők tudják, hogy bármilyen probléma esetén bizalommal fordulhatnak az egyenruhásokhoz. Czigány János rendőr őrnagy és Fazekas András rendőr főtörzsőrmester a baleset- és bűnmegelőzésre is nagy hangsúlyt fektet. Ezúttal láthatóságot biztosító tárgyak ajándékozása mellett elektromos ajtóéket adtak át és ismertették annak működését. Az ajtókitámasztó azért hasznos, mert hangos riasztóhangot bocsát ki, amennyiben hívatlan látogatók érkeznének.

A tanyákon élők meghatódva vették át a polgárőrök figyelmességét jelképező tartós élelmiszereket, gyümölcsöket tartalmazó ajándékcsomagokat. Az egyenruhásokat is meglepték a dűlőutak lakói: volt aki harmonikás játékával, mások szeretetteljes ölelésükkel köszönték meg az odafigyelést és az ünnepi jókívánságokat.