Házi őrizetben is árulta a kábítószert

2017 jún 13
Megosztás
drogbirtoklás

Vajon van-e esélye a megjavulásra annak, aki még a büntetőeljárás hatálya alatt, fél lábbal a börtönben is ugyanazt folytatja, ami miatt eljárás alá vonták. A Ceglédi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal a ceglédi nővel szemben, aki kábítószer-kereskedelem bűntette miatt korábban elrendelt házi őrizete alatt tovább árulta a kábítószert.

A bűnügy vádlottjai, egy ceglédi nő és a férje folyamatosan szereztek delta-9-THC tartalmú anyagot. A kábítószert 2015 nyarától rendszeres kábítószer fogyasztó ismerőseiknek, ceglédi és Cegléd környéki férfinak és nőnek értékesítették.

Az üzlet úgy zajlott, hogy a vevők telefonon egyeztettek az asszonnyal a kábítószer mennyiségéről áráról, majd azt a vádlottak lakásán, a házuk előtt megvásárolták vagy a vádlottak egy ismerősükkel a vevő házához szállíttatták.

E bűncselekmények miatt a rendőrök 2016 augusztusában őrizetbe vették a nőt, aki házi őrizetbe került. A nyomozási bíró a házi őrizet céljára az asszony lakását jelölte ki.

A nő a házi őrizet miatt akadályozva volt a továbbértékesítendő kábítószer beszerzésében.

Ezért ezt a feladatot átadta férjének, a bűnügy másik vádlottjának. Dacára annak, hogy a nő kényszerintézkedés hatálya alatt állt, 2017 februárjáig a megszokott vevőkörnek ismét árusította a kábítószert a korábban kialakított módszer szerint.

A nőt 2017 februárjában újra őrizetbe vették, azóta előzetes letartóztatásban van.

A Ceglédi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolj a nőt és a férjét. Az ügyészség mindkét vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.