Húsvétoló Kecskeméten a régi Városi Mozinál

2018 már 28
Megosztás
Húsvétoló

Március 31-én, szombaton 10-től 18 óráig családi, hagyományőrző programokkal, egész napos gazdag kulturális műsorral várja a vendégeket a Hírös Város Turisztikai Központ a régi Városi Mozinál Kecskeméten.

A második alkalommal megrendezett Húsvétoló sztárvendége Csík János és a Mezzo zenekar lesznek, akik csodálatos koncertjükkel fogják elkápráztatni a közönséget, közreműködik Haránt Eszter és Lukács László, a népművészet ifjú mesterei, a Kecskemét Táncegyüttes vezetői. A műsor végén megtáncoltatják a közönséget.

A Húsvétoló házigazdája Pál Attila színművész lesz. Délelőtt a Kunság Táncegyüttes néptánc műsorával indul a nap, majd a gyerekeknek színpadi programként a Furfangos Paraván Húsvéti tojáskereső c. bábműsorát és a Dockers Party zenekar rajzfilmslágerekből összeállított koncertjét javasolják, valamint délután Szilágyi Áron hangszerbabusgatóját az épületben. 

Délután Gáspár Dávid, majd Pál Attila színművész operett és musical műsorát élvezheti a közönség, de a Vasvarjú zenekar és a Kecskeméti Zenészegylet „Tavaszi szél vizet áraszt” c. produkciója is garantáltan kellemes kikapcsolódást fog nyújtani.

Leskowsky Albert tavaszköszöntő kerékpárshowja során a különleges kerékpárgyűjtemény egy-egy darabjával, történetével is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Kecskemét város fennállásának 650. évfordulója alkalmából célul tűzték ki a szervezők, hogy a rendezvény ideje alatt 650 db tojás kerüljön Kecskemét Város Tojásfájára, éppen annyi, ahány éves a város, amely a kerek évforduló ünneplésére hívja fel a figyelmet. 

Várják a hímes tojásokat nemcsak az óvódás és iskolás csoportoktól, osztályoktól, de egyénileg is hozhatnak tojást a gyerekek, családok függesztékkel ellátva.

Értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra mind az óvodák, iskolák, mind az egyének között, érdemes részt venni a programban!

A Duna–Tisza közi Népművészeti Egyesület egyedülálló vándorkiállításának megnyitójára is sor kerül a Turisztikai Központban, amely egy hónapig várja a népművészet, hagyományőrzés, kézművesség iránt érdeklődőket. Az egyesület mesterremekei egész nap megvásárolhatók lesznek és a népművészek bemutatót is tartanak a vendégek részére az Aranyhomok Portéka Vásáron.

A gyermekeknek számos érdekes és izgalmas játékot, elfoglaltságot ajánlanak: lesznek kézműves és népművészeti foglalkozások, játszóház, tojásfestés, locsolóvers-mondó verseny, tojáskeresés, a 650 éves Kecskemét Tojásfájának feldíszítése, krétarajzverseny, állatsimogató, pecsétgyűjtő játék, ügyességi feladatok a Városi Balesetmegelőzési Bizottság Kecskemét tanpályáján, amihez kismotorokat hozzanak a gyerekek.

Az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár minőségi ajándéktárgyai és élelmiszerei egész nap megvásárolhatóak lesznek.

Nem marad éhesen-szomjasan a látogató, hiszen többféle frissensült, egytálétel, lángos közül lehet majd választani, de lesz édesség, palacsinta, kürtöskalács, üdítő, kézműves sör és bor is.

A programokon való részvétel ingyenes.

Részletes információk: www.hiroskozpont.hu , www.aranyhomok.hu

Kövesse az esemény facebook oldalát a folyamatos hírekért: https://www.facebook.com/events/568406226830320/