Ifjúságsegítő iroda nyílt Kecskeméten

2014 jan 22
Megosztás

Ifjúságsegítő iroda nyílt a városközpontban, amely az egész megyéből várja azokat a tizenéveseket, akik szeretnének eligazodni a jelen útvesztőiben, legyen szó tanulásról, vagy munkáról.

Az Új Nemzedék Plusz projekt és a Kontaktpont irodák által kínált szolgáltatások olyan iránytűt kívánnak adni a fiatalok kezébe, amelyek hatékonyan segíthetik őket a mindennapok útvesztőiben, legyen szó továbbtanulásról, karriertervezésről, vagy épp életvezetési kérdésekről – mondta Mihalovics Péter, új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos a kecskeméti városközponti (szabadság tér 6.) iroda avató-ünnepségén, amelyen jelen volt többek között:  Zombor Gábor, polgármester, Kapus Krisztián, a Magyar Országgyűlés Ifjúsági Albizottságának elnöke, Kiskunfélegyháza polgármestere, valamint Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere.

 Az ország 20 pontján, minden megyében megnyitja kapuit a fiatalok számára az ifjúságsegítő Kontaktpont hálózat, minden megyében nyílt az országban az Új Nemzedék Plusz kiemelt pályázati projekt intézményfejlesztési részeként jö. A mintegy hatvan felkészült ifjúságsegítő szakembert foglalkoztató hálózat egyedülálló módon nemcsak az irodáiban várja a fiatalokat, hanem felkereső munkára építi információszolgáltató és tanácsadó tevékenységét.

Az átadott Új Nemzedék Plusz Kontaktpont iroda nem csak a többi, országos Kontaktpont hálózattal, hanem oktatási intézményekkel,  ifjúsági és civil szervezetekkel, valamint a Kecskemétiek által már jól ismert, a fiatalokat támogató 6 Pont hálózattal (Eleven, Köz-tér, Malom társalgó) is szorosan együttműködik. Az iroda minden hétköznap 10 és 18 óra között tart nyitva, szolgáltatásai bárki által szabadon, ingyenesen és előzetes regisztráció nélkül igénybe vehetők.

A Kontaktpontok szolgáltatásai elsősorban a 12 és 20 év közötti tanulók igényeihez igazítva lettek kifejlesztve, de az irodák minden fiatal számára nyitva állnak. Azok számára, akik már nem érzik magukat gyermeknek, akik még keresik a helyüket, akiknek egyre több mindent kell önállóan megoldaniuk, és helytállniuk világunkban, egyszóval, akik a felnőtté válás küszöbén állnak. Ezenkívül a Kontaktpontok szívesen fogadják a szülőket, pedagógusokat, ifjúsági szervezeteket is.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakmai felügyelete alatt álló Új Nemzedék Plusz kiemelt (TÁMOP 3.3.12) projekt megvalósításához hárommilliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre.

saját honlap: 

http://www.ujnemzedek.hu/kontaktpontok

 

Címke: