Igazgatóváltás a Mercedes gyárban

2014 már 4
Megosztás
Frank Klein Mercedes gyárigazgató, Kecskemét

Búcsúzik Kecskeméttől Frank Klein, igazgató, aki 2010-től vezényelte a Mercedes gyár beüzemelését és működését. Németországban az anyacégnél van rá szükség. Thomas Geier az új főnök.  

 

Thomas Geier veszi át május 1-jével a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának irányítását - tájékoztatta a Mercedes-Benz Hungária Kft. sajtóosztálya kedden az MTI-t.

A közlemény szerint az eddigi gyárigazgató, Frank Klein visszatér Németországba, és az egész világra kiterjedő transzporter-gyártás vezetői feladatkörét veszi át a Daimler konszernnél.
Thomas Geier 1985-ben kezdte karrierjét a Daimler AG-nál, miután gépészmérnöki végzettséget szerzett Karlsruhéban. A vállalat haszonjármű-fejlesztés területénél betöltött különböző munkakörök után részt vett az akkor újonnan induló rastatti gyár felépítésében. 2007-ben vette át a sindelfingeni gyár minőségirányításának vezetését, 2010 óta pedig a Mercedes-Benz kompaktautók minőségirányításának vezetője a rastatti és kecskeméti gyárakra, valamint a külső gyártásokra kiterjedő hatáskörrel.
Ebben a funkciójában Thomas Geier a kecskeméti Mercedes-Benz gyár felépítésében is aktív szerepet vállalt.
A közleményben Frank Klein üdvözölte utódját, akit tapasztalt termelésszakértő és kompaktautó területen jártas szakembernek nevezett.
Frank Klein a kecskeméti gyár vezetőjeként eltöltött négy évet szakmailag és személyes élete egyik legnagyszerűbb időszakának nevezte. Nagyon hálás vagyok, hogy Magyarországon mindenhol barátsággal fogadtak, és ezzel hozzájárulhattam a magyar és német emberek közös sikeréhez - fogalmazott.
Frank Klein 2010-ben vette át a kecskeméti gyár felépítéséért felelős projektvezetői feladatkört, és a 2012. márciusi hivatalos gyármegnyitó óta a legújabb Mercedes-Benz gyár első gyárigazgatói pozícióját.
A kecskeméti gyárat kevesebb mint 4 évvel a 2008 nyarán történt helyszínválasztást követően 2012. márciusában adták át, és azóta a legmodernebb és környezetbarát technológia segítségével gyártja a rastatti gyárral együtt a B-osztályt. 2013. január óta kizárólag Kecskeméten készül - második modellként - az új négyajtós kompakt CLA kupé, amely innen jut el a vevőkhöz a világ minden tájára. 2013-ban Kecskeméten több mint 109 ezer jármű készült.

Címke: