Japán elismerés Király József civilségéért

2015 nov 14
Megosztás
Király Józsefet kitüntette a japán nagykövet

Ünnepség keretében vette át a fővárosban Király József, a Kecskemét-Aomori Baráti Kör tiszteletbeli elnöke a japán külügyminiszter kitüntetését. Mélyíti a japán és magyar kapcsolatokat.

 

November 11-én a Japán Nagyköveti Rezidencián Őexc. Koszuge Dzunicsi, Japán nagykövete ünnepség keretében átnyújtotta Király Józsefnek, a Kecskemét-Aomori Baráti Kör tiszteletbeli elnökének Kisida Fumio, japán külügyminiszter elismerő oklevelét és ajándékát.

Király József a Kecskemét-Aomori Baráti Kör alapító tagja, a társaság megalakulása óta együttműködik a japán-magyar általános és középiskolák csereprogramjaiban. Az 1999-ben történt elnöki kinevezése óta a kulturális csereprogramokon felül az Aomori Városból érkezett különböző küldöttségeket fogadott, valamint az Aomori Várossal való szakadatlan együttműködésének köszönhetően hozzájárult Japán és Magyarország kölcsönös megértésének elmélyítéséhez.

Az ünnepségen részt vett a Kecskemét-Aomori Baráti Kör és a Magyar-Japán Baráti Társaság számos tagja, illetve a Kecskeméten működő Nisshin japán vállalat képviselője.

A japán külügyminiszteri kitüntetést olyan személyeknek vagy csoportoknak adják, akik rendkívüli mértékben hozzájárulnak Japán és a külföldi országok közötti baráti kapcsolatok erősítéséhez. Az idén 116 személyt és 39 csoportot tüntettek ki.