A Jobbik megérett az elszámoltatásra

2014 már 8
Megosztás
Vona Gábor Jobbik elnöke

A Jobbik úgy véli, beérett végre a hazai politikai palettán, elszámoltatna, rendet tenne és megélhetést biztosítana. Vona Gábor vitára szólította Orbánt és Mesterházyt a Három Gúnárból.

 

Az elmúlt 24 év kudarcos kormányzása után itt az idő a változásra - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke szombaton Kecskeméten, a lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.

Vona Gábor szerint ha plasztikusan meg lehetne fogalmazni, azt mondaná, hogy a szegfű elhervadt, a narancs megfonnyadt, a Jobbik pedig megérett a kormányzásra.
Az ezüstérem az olimpián nagyon sokat ér, a politikában azonban az első hely számít, mert az az erő tudja a programját végrehajtani, amely megnyeri a választást - mondta a Jobbik elnöke.
Vona Gábor a választási kampányuk fogadtatását kedvezőnek ítélte, mert az MSZP és a Fidesz stagnál, vagy csökkenő népszerűséget mutat, miközben a Jobbik növelni tudja népszerűségét.
A Jobbik miniszterelnök-jelöltje kiemelte, hogy korábban a fiatalok és a férfiak körében volt népszerű a párt, de most azt tapasztalják, hogy egyre több idős ember és nő található a szimpatizánsaik között.
A néppárt jellegünk egyre szélesebb, a Jobbik a társadalom szinte minden szövetében egyre népszerűbb – fűzte hozzá.
Vona Gábor szerint van egy jó programjuk, négy évnyi parlamenti tapasztalatuk, és nagyszerű képviselőjelöltjeik indulnak a választáson.
Felszólította a Fideszt és az MSZP-t, hogy hozzák nyilvánosságra választási programjukat, tiszteljék már meg végre a magyar állampolgárokat azzal, hogy elmondják, mit szeretnének tenni megválasztásuk esetén.
Ne áruljanak zsákbamacskát, álljanak ki vitára képviselőjelöltjeinkkel. Álljanak ki velem a miniszterelnök-jelöltek, Orbán Viktor és Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölti vitára – fogalmazott.
Szólt arról, hogy a Jobbik programjának három fő pillérét a megélhetés, a rend és az elszámoltatás képezi.
Úgy fogalmazott: a megélhetésen tisztességes fizetéseket, tisztességes nyugdíjakat értenek, a renden közbiztonságot, az emberek, a családok nyugalmát.
Az elszámoltatáson pedig azt, ha egy magyar ember behunyja a szemét, és azt mondja, hogy politikus, akkor ne egy korrupt gazember jusson az eszébe” – fűzte hozzá.
Aki megsérti a törvényt, annak felelnie kell a tettéért, ezért a mentelmi jogot eltörölnénk, a politikusokra, az országgyűlési képviselőkre kiterjesztenénk a dupla büntetés elvét, s a titkosításokat feloldanánk – foglalta össze pártja programjának lényegét Vona Gábor.
A lakossági fórumon bemutatkozott Gyöngyösi Márton, aki Bács-Kiskun megye 1-es választókerületében indul a párt képviselőjelöltjeként és Oberna Zoltán, aki Bács-Kiskun megye 2-es választókerületének jobbikos jelöltje.
A lakossági fórumot a Három Gúnár Rendezvényházban tartották, ahol a kétszáz fős teremben háromnegyed ház várta az előadókat.

Hírösvény/MTI

Címke: