Jubileumi Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

2017 május 16
Megosztás
Mercedes csillagtúra

Hamarosan útjára indul a jubileumi Mercedes-Benz Classic Csillagtúra, mely az oldtimer modellek kétévente megrendezésre kerülő látványos felvonulása és versenye. A veterán mérnöki műremekeket ünneplő rendezvényen a résztvevők május 19. és 21. között Fótról indulva teljesítik a 420 kilométeres távot a Mátra és a Bükk érintésével. A program népszerűségét mutatja, hogy idén rekordszámú, több mint 80 oldtimert regisztráltak a rendhagyó eseményre, mely ebben az évben az AMG, azaz a legsportosabb Mercedes-Benz modellek gyártója előtt tiszteleg.

Az idei Mercedes-Benz Classic Csillagtúra jubileumának alkalmából a veterán műremekek és tulajdonosaik útja ismét az első Csillagtúra helyszínére, azaz Egerbe és annak környékére vezet. Az autók a Mátra és a Bükk szerpentinjeit népesítik be két teljes napon keresztül, miközben speciális, időre elvégzendő, úgynevezett 1/100-as feladatokat kell megoldaniuk. A látvány nem csak az autózás szerelmesei, hanem a dizájn és a sebesség kedvelői számára is különleges élményt nyújt.

A túra központi témája 2017-ben az 50. születésnapjukat ünneplő, sportos AMG modellek, melyek megtervezésekor a dizájn és a teljesítmény került a középpontba. Régmúltra visszanyúló sikereik nem csupán a véletlennek, hanem a tudatos mérnöki munkának és a maximális teljesítményre való törekvésnek köszönhetőek, melyeknek hála az elmúlt évtizedekben az AMG számos bajnokságon állhatott a dobogó legfelső fokára. Idén május 19. és 21. között azonban nem csak az AMG modelleket, hanem - mint minden alkalommal - magát az automobil megalkotását is ünnepli a Mercedes-Benz. 

Az oldtimerek és youngtimerek rajongói május 19-én, pénteken a Fót és Galyatető közötti útvonalon találkozhatnak a remekbe szabott autókkal, majd a mezőny a Galyatető és Eger közötti, 24-es és 23-as utak felé veszi az irányt még a délután folyamán, ahonnan május 20-án Miskolc irányába indulnak tovább a résztvevők.

A legideálisabb alkalom a veterán csodák megtekintésére május 20-án, 13 óra 15 perctől a miskolci autóbemutató alkalmával kínálkozik, majd a délután folyamán 14.55 és 16.50 között Kazincbarcikán is megtekinthető a látványos mezőny, melynek résztvevőiről ezen az oldalon tudhat meg többet. 

A részletes programterv a leglátványosabb nézői pontokkal az alábbiak szerint alakul: