Kábítószer és fegyver Csávolyon

2016 okt 6
Megosztás
lefoglalt maroklőfegyver

Csaknem kilenc kilogramm kábítószergyanús növényi származékot és 150 tő kábítószergyanús növényt, valamint egy lőfegyvert is találtak a nyomozók Csávolyon.

A bajai nyomozók egy füles nyomán ellenőrzést tartottak egy csávolyi házban. Az ingatlant átvizsgálva kábítószer termesztéshez alkalmas légbefúvókkal, ventillátorokkal, lámpákkal és elektromos berendezésekkel átalakított helyiségekben összesen 150 tő kábítószergyanús növényt találtak. A házkutatás során a rendőrök lefoglaltak továbbá közel 9 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot, kábítószergyanús gyantaszerű anyagot, kábítószergyanús növényi magvakat, tablettákat, kábítószer termesztéséhez használható eszközöket, valamint egy maroklőfegyvert, lőszereket és egy hangtompító eszközt is.  

A lakóházban tartózkodó 36 éves román állampolgárral szemben kábítószer birtoklása bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Bajai Rendőrkapitányságon. Gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették a férfit, akinek kezdeményezték előzetes letartóztatását.