Kábítószer a pótkerékben

2017 jún 29
Megosztás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 10 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban, Röszkén. 

A NAV munkatársai egy montenegrói rendszámú Toyotát ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelentenivaló árut nem visz magával. 

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a jármű tüzetes vizsgálata mellett döntöttek, ezért megkérték a férfit, hogy álljon a vizsgálócsarnokba. A kérés hallatán a sofőr idegesen kezdett viselkedni, sőt a pénzügyőrök kérésének, hogy a csomagtér ajtajára gyárilag felszerelt pótkerék burkolatát távolítsa el, sem akart eleget tenni. Ismételt felszólításra a férfi a burkolatot levette, majd a NAV munkatársai egy kis rést vágtak a gumi oldalán. A pótkerékből erős, jellegzetes szag terjedt szét. A rejtekhelyről a pénzügyőrök több mint 10 kilogramm marihuánagyanús anyagot pakoltak ki. 

A NAV munkatársai a 20 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a járművet vezető férfit feljelentéssel átadták a rendőrségnek.