Kampánycsörte: Király kontra Salacz

2017 okt 14
Megosztás
Salacz László

Megkezdődött a 2018-as választási kampány Kecskeméten is. Király József a szocialisták  helyi frakcióvezetője, a párt megyei vezetője, országos elnökségi tag felszólította Salacz Lászlót, a Fidesz-KDNP helyi országgyűlési képviselőjét - akit információnk szerint újra jelölnek tavasszal -, hogy ne használja politikai céljaira fel az oktatási intézményeket.

A felszólítást Salacz intézményeknek küldött levele váltotta ki Királyból - aki még nem kizárt, hogy ellenzéki támogatással szintén elindul tavasszal képviselőjelöltként -, amelyben szépírásverseny pályázatot kezdeményez általános iskolásoknak a karácsony jegyében.

Kerestük Salacz Lászlót több alkalommal is pénteken az ügyben, de nem volt elérhető és visszahívást sem kaptunk.

Íme a két politikus levele:

Tisztelt Igazgató Asszony/ Igazgató Úr!

Alulírott Dr. Salacz László, Bács-Kiskun megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője, a Karácsonyi Ünnepek alkalmából Szépírás verseny pályázatot szeretnék hirdetni. A pályázatra meghívom - a mellékelt dokumentumok szerint - a választókerületem általános iskoláinak alsó és felső tagozatos diákjait.

Kérem segítsen, hogy az Ön iskolájából minél nagyobb számban vegyenek részt a diákok a pályázaton.

Amennyiben bármi kérdése lenne, kérem jelezze."

 Dr. Salacz László sk.  

országgyűlési képviselő

A 2014-es országgyűlési választásokon is gyerekeket felhasználva kampányolt, most újra megtenné, miután frakciótársaival szétverték a magyar oktatást.

Felszólítom dr. Salacz Lászlót, Bács-Kiskun megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselőjét, hogy haladéktalanul hagyjon fel az oktatási intézmények, a pedagógusok és a diákok politikusi céljaira való felhasználásával.

Tudomásomra jutott, hogy az iskolaigazgatókat egy levélben arra kéri, hogy minél több gyereket szervezzenek be az általa meghirdetett nyelvtani versenybe. 

Mint felelős demokrata politikus és családapa, hiszem, hogy a politikumnak távol kell maradnia az oktatási intézményektől. Így is sok kárt okozott már az Orbán-kormány a magyar oktatásban. Elég, ha csak a siralmas PISA-eredményekre gondolunk, vagy arra, hogy lasszóval kell fogni manapság a tanárokat, annyi a pályaelhagyó. 

A versenyek szervezését hagyjuk meg az arra kompetens szakmai szervezeteknek, és ne használjuk fel a jövő nemzedékét kicsinyes, önös célokra."

Király József

MSZP országos elnökségi tagja
Bács-Kiskun megyei elnök