Karácsonyra kész az új BMX-pálya

2013 dec 3
Megosztás

Az nevet, aki a végén nevet, mondják mosolyogva az extrém bicajosok és saját erőből, éjszakába nyúlóan építik újra  a letiltott műkertvárosi sportpályájukat a kádgyár egyik csarnokában. 

 

Mint arról beszámoltunk, a Műkertvárosi Sportcentrumot működtető egyesület vezetője, Kisjuhász Gyula felmondta a bérleti szerződést a szomszédságában - szintén önkormányzati terüleleten - működő, a Free Line Sportegyesület által létrehozott extrém sportteleppel. A felmondólevél szerint a fiatalok a területet nem rendeltetésszerűen használták, megnőtt a gaz, nagy volt a rendetlenség, nyáron pedig a faszerkezet tűzveszélyesnek tűnt a kezeletlensége miatt.  

Király József, az egyesület elnöke próbálta megmenteni a bicajos centrumot, úgy is, hogy kilép és másnak adná át az üzemeltetését, de nem talált partnerre, sem támogatókra. Annyiban tudta segíteni a fiatal sportolókat, hogy átadott részükre használatra egy csarnokot a régi kádgyár épületében.

A srácokat ez megmozdította, összefogtak és iskola, valamint munka után elkezdték szétszerelni a pályát, a szegeket, valamint a csavarokat gondosan összeszedték, majd elkezdték összerakni a kádgyár épületében. Ez a szorgos munka zajlik most esténként és hétvégenként is éjszakába nyúlóan. Készül az új törzshely, ami a befektetett munka miatt még jobban hozzánő a srácokhoz. A pályát egyébként vidékről is gyakran látogatták, sőt országos versenyeket is rendeztek. 

Címke: