Kecskeméti egyesfogathajtókon a világ szeme

2016 aug 1
Megosztás
fogathajtó világbajnokság

Augusztus első hajnalán útra keltek a IX. Egyesfogathajtó világbajnokságon résztvevő magyar fogathajtók lovait és felszereléseit szállító gépkocsik. Két kecskeméti és egy Bács-megyei is a válogatottban.

Bozsik József szövetségi kapitányt elutazás előtt értük utol - aki elmondta, hogy küzdeni fog minden magyar hajtó, segédhajtó és ló, de a fogathajtás a világ egyik legösszetettebb technikai sportága, elég egy hajszál a gépezetbe és oda az eredmény.

A hangulat az indulás előtt jónak mondható, a csapategység tökéletes. Minden hajtóval beszéltem és teljes mértékben elfogadják majd a döntéseimet, bárhogyan is alakuljon a csapat sorsa. Egy év alatt szerettem volna egy nagyon ütőképes csapatot kiállítani ami majdnem sikerült is. Ez az öt fő úgy gondolom kellemes meglepetéssel fog szolgálni, de én már most a jövőbe tekintek. Piber lehet egy ugródeszka a magyar egyesfogatoknak ahhoz hogy pár éven belül érem esélyesként számoljanak majd velünk egy újabb hazai rendezésű egyesfogathajtó VB-n.

Ma hétfő hajnalban útra keltek a lovak és a hajtók. Jómagam és dr. Mikó Péter csapat állatorvos is már holnap a helyszínen leszünk. Kedden az első közös programunk, hogy minden lovat átnézünk a doktor úrral, majd délután 4-kor az egész csapat közösen útra kel egy hivatalos ménes látogatásra. Azt követően szerda délelőtt lesz az első állatorvosi kontroll, majd délután szövetségi kapitány találkozó és indulási hely sorsolás. Négy órakor lesz a hivatalos megnyitó ünnepség ahol bemutatkozik a résztvevő három fogathajtó hölgy által tervezett női fogathajtó válogatott kosztüm este pedig az összes résztvevőt elfogjuk kápráztatni a hagyományos világbajnoki nemzetek estjén. Csütörtöktől dr. Langer Dóra veszi át a magyar csapat állatorvosi teendőit, majd kezdődik díjhajtás, ami két napos lesz.

Piber 2016 VB utazó magyar válogatott

1. Nyúl Katalin (Kecskemét Hírős LK)

2. Farkas József (Mélykút LK)

3. Gáspár Szilvia (Kecskemét Kisfái LK)

4. Kun Andrea (Jászberény LK)

5. Németh László