A kecskeméti közvilágítást bírálták

2018 jan 23
Megosztás
Falusi Norbert és Király József

Évekkel ezelőtt már felhívták a figyelmet a kecskeméti ellenzéki politikusok, hogy alaposan meg kell vizsgálni a ledes világítási rendszer kiépítése előtt a hétköznapokra gyakorolt hatásait. A miniszterelnök családjának érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. kivitelezésében megvalósult közbeszerzés több ponton is problémás lehet. Erről tartott sajtótájékoztatót hétfőn Falusi Norbert (LMP) és Király József (MSZP) önkormányzati képviselők.

Öt-hat évvel ezelőtt már a közbeszerzés kapcsán kérdéseket tettek fel a fideszes városvezetésnek, miért nem tud kecskeméti vállalkozó nyerni a pályázaton, miért kell a köztudottan a miniszterelnök családi köréhez tartozó cégnek egyedüli nyertesként vinnie a több milliárdról szóló beruházást. Erre a kérdésükre a fideszes városvezetés politikai támadás felkiáltással válaszolt, érdemlegesen nem reagáltak az ellenzéki képviselők kérdéseire. 

Mint azt  Falusi Norbert elmondta, mára bebizonyosodott, hogy itt minőségi kérdésekről van szó, a város érdekét, a közpénzek megfelelő felhasználását kell először figyelembe venni, amikor a ledes közvilágítás kérdését vitatják. Nem mellesleg megszaporodtak a gyalogos és kerékpáros balesetek a hajnali és esti órákban, ezért Király József már külön bizottsági ülést is összehívott, amelyen kifejezetten a lakosok által jelzett problémák voltak a középpontban.

Mindezek után Király József az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentéséről elmondta, hogy országos botrány van kialakulóban a nem megfelelő közbeszerzések miatt, amelyek akár Kecskemétet is érinthetik. Éppen ezért a következő közgyűlésen választ várnak arra, hogy a Mercedes városa is érintett-e, és ha igen, milyen problémákat tártak fel pontosan.

Hozzátették, Kecskemét és lakosai megérdemlik, hogy minőségi közvilágítást kapjanak a befizetett adóforintjaikért, ezért minél előbb rendezni kell a felmerülő problémákat.

Mint arról beszámoltunk: a napokban rendkívüli munkamegbeszélést tartott a kecskeméti közgyűlés városrendezési és városüzemeltetési bizottsága, ahol az utóbbi időben megszaporodott gyalogos, illetve kerékpáros balesetekkel kapcsolatos megelőzési célő tennivalókat beszélték meg. Az ülésen is felmerült a közvilágítás hatékonysága. Homoki Tamás alpolgármester a bírálatokra azt mondta: ennek mértékét jogszabály határozza meg és az ebben meghatározott értékeknek Kecskemét közvilágítása megfelel.

 

Legolvasottabb: 
Hírös city slider ajánló: 
Igen