A kecskeméti Miraculum Gyermekkórus európai álmai

2017 május 18
Megosztás
a kecskeméti Miraculum Gyermekkórus Baján

Kodály Zoltán, a világhírű zenekutató, zenetudós 135 éve született és 50 éve hunyt el. A jeles évfordulók alkalmából idén Kodály Zoltán emlékévet hirdetett a Magyar Kormány. A kecskeméti Kodály Iskola Durányik László karnagy vezette kórusai számos programmal kapcsolódnak az emlékévhez. 

A XXIV. Shumeni Gyermek - Ifjúsági Kórus Gála Napok, a székesfehérvári Fehérvári Ének X. Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozó, a bajai IX. Pünkösdváró Kórusfesztivál után újabb fesztiválra utaznak. Ezúttal Franciaország nyugati csücske, Yvetot városa az úticél, ahova május 21-én, vasárnap indul a 40 ifjú énekes.

A Miraculum Gyermekkórus megtisztelő meghívást kapott a május 25 – 28 között megrendezésre kerülő Iskolai Kórusok I. Európai Fesztiváljára, melyet Normandiában, Yvetot városában és a környező településeken rendeznek meg. A hatvannál is több művészeti esemény csúcspontja Thierry Machuel kortárs francia zeneszerző erre az alkalomra írt „Álmaim Európája” című művének közös bemutatója lesz. 

Mintegy 800 énekes; német, fehérorosz, spanyol, észt, lengyel, cseh és francia kórusok körében  képviselik hazánkat a kecskemétiek. Három koncerten lépnek közönség elé, és nem maradhat el a Kodály-módszert bemutató workshop sem. 

 
Legolvasottabb: 
Hírös city slider ajánló: 
Igen