Kecskeméti Tanyai Termék Piac balett körítéssel

2018 jan 31
Megosztás
hidegen sajtolt olajok

Csütörtökönként 13 órától 17 óráig várja a vásárlókat a Kecskeméti Tanyai Termék Piac a Városháza előtt. Csütörtökön 13.30-tól a Kecskeméti City Balett meglepetés flashmobbal kedveskedik nyílt napja alkalmából a vásárlóknak.

Február 2-án Szegő László kistermelő 10 hektáron termeszt olajos magvakat, amelyekből hidegen sajtolt olajokat készít. Termékei között megtalálhatóak többek között: tökmagolaj, dióolaj, mákolaj, napraforgó olaj, ezen kívül tönkölybúza és teljes kiőrlésű liszteket is készít.  Február első vásárán 10%-os árkedvezménnyel várja leendő vevőit, és aki 5000 forint felett vásárol, ajándékba kap egy liter flakon hidegen sajtolt napraforgó olajat. 

Az idén már negyedik éve, hogy az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével létrehozott piacon Kecskemét és térsége 15 kistermelője kínálja termékeit. Az árusok Kecskemét, Lajosmizse, Kunbaracs, Helvécia, Tiszaalpár és Ladánybene kistermelői, akiknél savanyúságot, mézet, pékárut, homoktövis- és tejtermékeket, olajat, száraztésztát, tojást, gyógynövényeket, lekvárokat, befőtteket, füstölt húsárut lehet vásárolni.