Kecskemétig ér a főcserkészek ingatlanpanamája

2017 okt 12
Megosztás
kecskeméti volt BM óvoda

A cserkészszövetség volt csúcsvezetői a VI–VII. kerületi szocialista ingatlanpanamákat idéző módon privatizálták ki Lázár János alól a Miniszterelnökség budai, Feneketlen-tó melletti óriástelkét. Majd adták tovább azonnal egy lakótömb-fejlesztőnek – derül ki a csütörtökön megjelent Heti Válaszból. Kecskemét legkurrensebb belváros ingatlanára is pont a cserkészek tenyereltek rá.

A fővárosi szentimreváros polgárai lázadnak: Makovecz Imréné Szabó Marianne iparművész, Entz Géza volt államtitkár, Sipos Mihály, a Muzsikás tagja, Csányi Tamás karnagy, valamint két építész, Nagy Gergely és Hegedűs Péter friss online petícióját százszámra írják alá a helybéliek és más támogatók. A telekkijátszás végrehajtói hasonló módszerekkel dolgoztak, mint 2010 előtt a teréz- és erzsébetvárosi panamák szocialista elkövetői. Itt is volt nyíltnak hazudott pályáztatás és közbeiktatott baráti cég, amely – miután levette a maga jussát – még „melegen” továbbpasszolta a területet a Buda Gardens-fejlesztőknek. A közvagyonjelleg-elvesztés folyamata közben tehát minden szereplő nyert – leszámítva az államot. Különös zamatot ad a történetnek, hogy az ÉMI-t – vagyis az eladó felet – a magánosítás idején az a Henn Péter irányította, aki 2015 végéig a Magyar Cserkészszövetség ügyvezető elnökeként is regnált. A közbeiktatott cég (Walnut Estate Zrt.) többségi tulajdonosa pedig nem más, mint Henn régi bizalmasa, a cserkészszövetség volt nevelési igazgatója, Tekse Balázs, aki Kecskeméten is jegyez egy műszaki-fejlesztési céget Pro Inventio kft. néven.

Kecskeméten azért csengenek különösen a cserkészek, mert már nem először kerülnek szóba a közgyűlés előtt. A Városi Mozi épülete melletti leromlott állagú egykori BM óvoda is hozzájuk került titokzatos módon használatba, miközben nem történik rajta semmiféle fejlesztés. Az ingatlan és a szomszédos házak kiválóan alkalmasak egy belvárosi társasház építésére, de a cserkészekkel egyetlen ingatlanfejlesztő sem bírt ez idáig. Igaz, Király József, helyi képviselő szorgalmazta, hogy az önkormányzat kérje ki, milyen szerződés és vállalások kötik a cserkészeket ehhez az ingatlanhoz, és ha az nem teljesült, kezdeményezzük a felmondását, mert az egykori óvoda a város szégyenfoltjává vált, de az ügyben egyelőre nem történt még semmi.

 

Legolvasottabb: 
Hírös city slider ajánló: 
Nem