Keserves környezetben sínylődtek a kutyák Nagykőrösön

2018 feb 24
Megosztás
sínylődő kutya egy nagykőrösi tanyán

A Nagykőrösi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki visszataszító körülmények között tartotta a kutyáit egy Nagykőrös környéki tanyán.

A bűnügy vádlottja, egy férfi Nagykőrös környékén, Kocséron megszerzett egy tanyát. 2010 folyamán elhatározta, hogy ott jövedelem kiegészítésként kutyákat tenyészt és értékesít. A vádlottnak 2017 októberében öt kutyája volt. A kutyákat disznóólakból átalakított, igen szűk helyen tartotta, három kutya tartós sötétségben volt.

A férfi a kutyákat nem oltatta be. 2017 őszétől nem járt ki rendszeresen a tanyára. A kutyák élelmezéséről, vizéről nem gondoskodott, az állatok lesoványodtak. A kenneleket nem takarította. 2017 októberében az arra járók észlelték, hogy kennelekben étlen-szomjan kutyák vannak, ezért bejelentést tettek a Ceglédi Állatmenhelynél. Az állatmenhely és a rendőrség képviselői, valamint az állatorvos a tanyára érve azt tapasztalták, hogy az állatok ápolatlanok, bolhásak, férgesek, kiszáradtak. A kutyákat a Ceglédi Állatmenhelyre szállították.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben, akinek bűnösségéről a Nagykőrösi Járásbíróság fog dönteni.