A KÉSZ nem mondott le a fejlesztésről

2013 szep 23
Megosztás

A KÉSZ Kft. továbbra is szeretné megvalósítani az izsáki úton az utánpótlás olimpiai falut, és a Buzánszky Labdarúgó Akadémiát.

 

Bár az önkormányzat az izsáki út nyomvonalában telekértékesítésekbe kezdett, ez nem változtat a KÉSZ Kft. korábbi tervei, miszerint a mögöttes, Rudolf-laktanya területén látványsportcsarnokokat, kiegészítő épületeket hoznának létre az utánpótlás nemzetközi versenyke rendezése céljából. Úgymond egy utánpótlás olimpiai falut alakítanának ki amely, az országos és nemzetközi gyermek- és ifjúsági látványsportversenyek megrendezésére lenne alkalmas. 

A KÉSZ Kft. egyben szeretné ide helyezni a cég által alapított és a legendás futballista Buzányszky Jenő nevével fémjelzett akadémia központját is. 

A KÉSZ Labdarúgó Akadémia Szegeden alakult és több mint 500 gyereket foglakoztat. A kezdeményezéshez első városként egyébként Kecskemét csatlakozott.

Pintyőke Marcell, a KÉSZ Labdarúgó Akadémia elnöke elmondta, a cél egy egységes, regionális rendszer alapjainak a kiépítéses saját tőkéből, illetve szponzorok segítségével. Az akadémia nem kért tagdíjat a szülőktől, az első években 15 millió forint körüli éves keretből gazdálkodtak, idén viszont több mint 40 millió áll rendelkezésre, köszönhetően a társasági adóból származó bevételeknek.

Az “Új utakon” program három pilléren nyugszik. Az egyik a komplex életmód program, amely az egészségnevelést tartja szem előtt. A másik a piramis rendszer, melynek alapjaként a tömegesítést és az utánpótlás nevelést rakták le, teteje pedig a felnőtt labdarúgás. Az akadémia eddig merítéses alapon működött, így nem szakították meg a gyerekek értékes és szoros kapcsolatát az iskolákkal és a családdal, de a jövőben már bentlakásos akadémiákat is terveznek.

A régiók közötti együttműködés első szereplője Kecskemét lesz, ahol a szegedihez hasonló utánpótlás-nevelő rendszert fognak kialakítani. A terjeszkedés és a fejlődés támogatásához nyerték meg Buzánszky Jenőt, aki megfontolandó tanácsot adott a jövő generációjának. “A gyerekek ne otthon üljenek a televízió előtt, mert ezt a sportot csak tiszta fejjel lehet űzni. Az egészséges életmódra kell törekedniük, de emellett sok más alapfeltétel szükséges a sikerhez, amit a KÉSZ Labdarúgó Akadémia szeretne elegendő erkölcsi, anyagi és szakmai támogatással biztosítani” 

Címke: