KÉT PONTTAL VOLT JOBB A SZEGED

2017 ápr 24
Megosztás

KTE-Duna Aszfalt – NATURTEX-SZTE-Szedeák

Jól kezdtek a vendégek, Ciric és Juhos is 5-5 pontot vállalt magára, mindeközben mi csak egyet szereztünk, 1-10-nél időt kellett kérnie Forray Gábornak. Sok hibával játszottunk, rengeteg volt az eladott labda, a Szeged pedig nagyon jó dobószázalékkal rukkolt elő. Nem tudtunk felzárkózni, ráadásul Lilov utolsó másodpercben távolról volt eredményes, 17-27-es eredménnyel ért véget az első etap. Lilov újabb tripláját követően már tizennyolc volt a különbség, Ivosev törte meg a három perces kosárcsendet. A nagyszünetre sikerült faragni hátrányunkból, de még így is kilenc ponttal vezettek Bolticék (30-39).

Több hiba csúszott a vendégek játékába a harmadik játékrészben, viszont ezt nem tudtuk kihasználni. Volt, hogy látótávolságon belül volt ellenfelünk, de ilyenkor vagy Ciric, vagy Lilov, vagy éppen Juhos villant meg. Nálunk szépen jöttek a pontok a Djukanovic-Derasimovic-Ivosev triótól, de ez sem volt elég. Révész palánkos hármasa zárta a harmadik negyedet, 52-66-ot mutatott az eredményjelző. Sokáig úgy tűnt, hogy elúszott az a bizonyos hajó, de a csapat egy utolsó rohamra indult, egészpályás védekezéssel többször is megzavartuk a szegedieket, Pongó Martin távolijával pedig elkezdtük a felzárkózást (66-72), ekkor fél perc volt hátra. Lilov büntetői után Derasimovic dupláját követte Djukanovic nyolc méteres hármasa (71-74), majd Ciric mehetett a vonalhoz. Csak egyet dobott be, Ivosev kihasználta fizikai fölényét a palánk alatt, már csak kettő pont volt a hátrány. Szegedi büntetők után újra Ivosev villant meg távolról, majd kiosztott egy óriási blokkot Ciricnek. Derasimovicra jött ki az utolsó dobás, elsőre jónak tűnt, de a gyűrű „kiköpte” a labdát, 78-76-ra nyert a Szeged.

Forray Gábor: -Gratulálok a Szegednek. Ránk nem jellemző módon kezdtük el a meccset, benne volt a lábunkban a legutóbbi hosszabbításos találkozó. Nagy hátrányból jöttünk vissza, rengeteg energiát mozgósítottunk. A végén egy kis szerencsével akár nyerhettünk volna. Nagyon hasonló volt a két héttel ezelőtti találkozó is, akkor a Szeged hajrázott nagyot. Nagyon jó az idei bajnokság, kiélezett, senki sem tudja, hogy ki fog bekerülni a legjobb nyolc közé. Mindkét csapat megérdemelné a rájátszást, sok sikert kívánok a Szegednek.

Milutin Djukanovic: -Nagy hátrányból jöttünk vissza, a végén volt sanszunk a győzelemre. Nagyot harcoltunk, a következő két meccsre koncentrálunk mostantól.

Nikola Lazics: -Nagyon nehéz meccs volt, hasonlított a két héttel ezelőttire. Nehéz volt játszanunk a második félidőben Boltic nélkül, de Lilov jól megoldotta a feladatot. Nem tudom, hogy ki fog bejutni a rájátszásba, innentől a következő meccsre kell koncentrálnunk. A Kecskemét jó formában van, sok sikert kívánok nekik.

Juhos Levente: -Nagy teher volt mindkét csapat vállán, azt gondolom, hogy a pályán meg is látszódott. Bolticot elveszítettük a harmadik negyed elején, a szívünk vitt minket előre. Hatalmas győzelmet arattunk, ami kulcs lehet a nyolcba kerülés szempontjából. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ennyien elkísértek minket.