Két ütemben lomtalaníthatunk májusban Kecskeméten

2017 ápr 29
Megosztás
lomtalítás

A város tervezi, hogy olcsósít a városi lomtalanításon és bejelentésre fogja majd elvinni a nem kukába való és abban el nem férő feleslegessé vált használati tárgyainkat. Az idén még azonban a régi, megszokott rendben fog zajlani a lomtalanítás két ütemben. A szolgáltatást csak a Városgazdasági Nonprofit Kft.-nél szolgáltatói szerződéssel rendelkezők vehetik majd igénybe.

I. ütem

IDŐPONT: 2017. május 12-13.

Helyszínek: Katonatelepi tanyák, Katonatelep, Úrrét, Kőrösihegy, Borbás, Kisfái, Szolnokihegy, Kecskemét-Városföld, Törökfái, Matkó, Hunyadiváros (Csilléry telep), Belváros, Rákócziváros, Szent István város (Műkertváros), Árpádváros, Erzsébetváros (Ürgés), Kossuthváros, Szent László város (Rendőrfalu, Kósafalu, Tsz falu, Muszáj), Halasi úti kiskertek, Reptéri lakótelep.

Kihelyezési időpont, határidő:

május 12. péntek reggel 8 órától

május 13. szombat este 20 óráig

II. ütem 

IDŐPONT: 2017. május 19-20.

Helyszínek: Talfája (Törekvés és Kossuth Tsz lakótelep), Vacsihegy, Budaihegy, Méntelek, Belsőnyír, Külsőnyír, Hetényegyháza, Szarkás, Úrihegy (Miklóstelep), Felsőszéktó (Petőfiváros, Sutusfalu), Felsőcsalános, Bódog sor, Kadafalvi tanyák, Alsócsalános, Kadafalva, Kecskemét-Ballószög, Alsószéktó (Szeleifalu, Homokbánya), Máriahegy, Bethlenváros (Vacsi köz, Voelker telep, Dárdai telep, Miklovics telep), Széchenyiváros (Bogovics falu, Villanegyed, Hollandfalu), Máriaváros.

Kihelyezési időpont, határidő:

május 19. péntek reggel 8 órától

május 20. szombat este 20 óráig

Kihelyezési helyszín: a szokásos hulladéktároló edényzet mellé (annak helyére).

A szolgáltatást csak a Városgazdasági Nonprofit Kft.-nél partnerszámmal rendelkező ügyfelek vehetik igénybe.

KIHELYEZHETŐ LIMLOM:

Háztartásokban felhalmozott nagy darabos szilárd hulladék: nagyobb méretű berendezési tárgy, bútor, háztartási berendezés és készülék, rendeltetésszerű használatra már nem alkalmas egyéb lom.

NEM HELYEZHETŐ KI:

Építési törmelék, háztartási hulladék, akkumulátor, veszélyes anyag (vegyszermaradék, olaj, maró anyagok, gyógyszermaradék, hűtőszekrény), állati tetem.

A határidő után kihelyezett limlomok illegális hulladéknak minősülnek, melyek elhelyezéséről a kihelyező (hulladéktulajdonos) köteles saját költségén gondoskodni! Az akció ideje alatt – és azt követően – a közterület rendjét a Közterület-felügyelet, a Rendőrség és a Polgárőrség folyamatosan ellenőrzi.